Το JPY συνεχίζει να ενισχύεται και πέρασε κάτω και από τα 109,00 γεν πράγμα που δείχνει ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται σε ασφαλή καταφύγια…

Ράλι για τη Wall Street χθες καθώς τα πρακτικά της Fed επιβεβαίωσαν ότι τα μέλη της FOMC είναι αρνητικά σε μια νέα αύξηση επιτοκίων τον Απρίλιο καθώς εκτιμούν ότι οι συνθήκες τις παγκόσμιας οικονομίας αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία. Παρόλα αυτά, το JPY συνεχίζει να ενισχύεται και πέρασε κάτω και από τα 109,00 γεν πράγμα που δείχνει ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται σε ασφαλή καταφύγια φοβούμενοι κάποια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Η απόκλιση με τον S&P 500, υποδηλώνει ότι σύντομα οι αμερικανικές μετοχές θα διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Το πετρέλαιο κατέγραψε σημαντικά κέρδη και αυτό βοήθησε και τις ασιατικές αγορές να κινηθούν σε θετικό έδαφος, αν και τα κέρδη δε χαρακτηρίζονται ως αξιόλογα.

  • Το USD εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση έναντι των περισσότερων νομισμάτων.
  • Το EURGBP έχει αποκτήσει μια ισχυρά ανοδική τάση με τους αγοραστές να είναι όλο και πιο επιθετικοί.
  • Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά αλλά οι επενδυτές προειδοποιούν ότι το ράλι θα ανακοπεί και πάλι.
  • Ο χρυσός αδυνατεί να κερδίσει από την άνοδο των ασφαλών καταφυγίων.
  • Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας και μια ομιλία του Mario Draghi, είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 110,31 Υψηλό: 110,67 Χαμηλό: 109,32 Κλείσιμο: 109,77

07 04 16 usdjpy

Η ισοτιμία εξακολουθεί να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις και η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της σημερινής συνεδρίασης. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε πολύ αρνητικά επίπεδα και ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για ανακοπή των πιέσεων. Το επενδυτικό συναίσθημα είναι πλήρως αρνητικό και τα flows παραμένουν αρνητικά. Η ισοτιμία απέχει ελάχιστα από το στόχο στα 108,00-107,70 γεν όπου και θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια πρώτη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. Intraday ανοδικές αντιδράσεις, τις οποίες θεωρούμε πιθανές, θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες πωλήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

108,60                 109,00
108,45                 109,25
108,20                 109,50
108,00                 109,80

Facebook Comments