Μικτά πρόσημα σημείωσαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ και τα πρακτικά από  την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και υποδεικνύουν την αβεβαιότητα των αξιωματούχων για την επόμενη κίνησή τους. Υποστηρικτικά λειτούργησε στην επενδυτική διάθεση το χθεσινό πετρελαϊκό ράλι.

Ειδικότερα, στους επιμέρους δείκτες, απώλειες 0,8% σημείωσε ο Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ ο CSI 300 υποχώρησε 0,67%  λόγω των ανησυχιών από την επικείμενη λήξη των περιορισμών πώλησης εγχώριων μετοχών. Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν την λήξη της απαγόρευσης που επεβλήθη από την ρυθμιστική αρχή της χώρας στις 7 Ιανουαρίου και αφορά την πώληση ποσοστού άνω του 1% απ[ό τους μετόχους μιας εταιρείας.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,2%, συμπληρώνοντας την όγδοη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση υπό το βάρος της ενίσχυσης του γεν που αναρριχήθηκε στα 109,08 γεν ανά δολάριο, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών. Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 0,2%.

Facebook Comments