Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με την ίδια, το νέο πρόγραμμα θα αφορά αλυσίδες παραγωγής και θα ξεκινήσει με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων.

Έχοντας εγγυημένη τη τελική ζήτηση και πληρωμή από τον τελικό αγοραστή, η Εθνική θα προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προμηθεύουν κάθε πλοίο, συνολικές χρηματοδοτικές λύσεις, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη διεύρυνση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, τις εξαγωγές και τον οικονομικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Το προϊόν αυτό, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, μπορεί να εισαχθεί σ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας και να διευρύνει σημαντικά – χωρίς κινδύνους – τη χρηματοδότησή της ΕΤΕ.

Η πρόεδρος της Εθνικής αναφέρθηκε και στην έκρηξη των νέων τεχνολογιών, αναγνωρίζοντας ότι αυτή συνέβαλε στη δημιουργία νέων απαιτήσεων, η οποία με τη σειρά της, καθιστά αναγκαία «την αλλαγή της κουλτούρας μας».
«Κάθε κατάστημα μας για να διατηρήσει την προστιθέμενη αξία του , θα πρέπει να διευρύνει την πελατειακή του βάση και να επεκτείνει τις υπηρεσίες του, ικανοποιώντας τις ανάγκες κάθε πελάτη» κατέληξε η κ. Κατσέλη.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κερδοφορία του Ομίλου, ενώ εκτίμησε ότι η εθελουσία έξοδος θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Καλοκαίρι. «Στόχος μας δεν είναι μόνο η αποχώρηση εργαζομένων, αλλά και οι νέες προσλήψεις, ώστε να υπάρξει ανανέωση» ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», υποστήριξε ότι «η τράπεζα θέλει να ενδυναμώσει τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσει ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις».

Facebook Comments