Και νέα άνοδος για τις αγορές καθώς το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη 4,0% με αποτέλεσμα το επενδυτικό συναίσθημα να παραμείνει σημαντικά αυξημένο. Η Wall Street προσεγγίζει τα ιστορικά της υψηλά αρνούμενη να διορθώσει έστω και βραχυπρόθεσμα. Η άνοδος δε μπορεί να δικαιολογηθεί από τις τρέχουσες εξελίξεις και οι πλέον δυο δικαιολογίες έχουν να κάνουν με τη σημερινή ομιλία του Mario Draghi και την ομιλία της Janet Yellen την επόμενη εβδομάδα. Οι πωλητές έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια πτώσης που να έχει στεφθεί με επιτυχία, τον τελευταίο μήνα. Οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγήσουν τις αγορές κατά το δοκούν, καθώς τόσο το πετρέλαιο όσο και το JPY τους δίνουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν και νέες αγορές.

  • Νέες προσδοκίες των επενδυτών για συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών το Μάιο.
  • Τα flows δεν παρέχουν καμία αξιόλογη πληροφόρηση για την πορεία των αγορών καθώς αν και υπάρχει ροή προς συγκεκριμένα assets, οι αγορές ανταποκρίνονται διαφορετικά.
  • Η σημερινή ομιλία του Mario Draghi, αλλά και η απόφαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 10.337 Υψηλό: 10.492 Χαμηλό: 10.312 Κλείσιμο: 10.464

21 04 16 dax

 

 

 

 

 


Ο γερμανικός δείκτης συνεχίζει να κινείται επιθετικά υψηλότερα όσο πλησιάζουμε στη σημερινή ομιλία του Mario Draghi. Ο DAX έχει σημαντικό χώρο να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα με τις 10.780 μονάδες να αποτελούν το επόμενο εμπόδιο για τους αγοραστές. Εκεί είναι και ένα κομβικό σημείο, καθώς σε περίπτωση διάσπασης θα έχουμε ολική ανατροπή της τάσης και κίνηση προς τα υψηλά του δείκτη. Οι τεχνικές ενδείξεις RSI, ROC, Vol. έχουν επιστρέψει σε θετικό έδαφος και αναμένεται να στηρίξουν την άνοδο προς υψηλότερα επίπεδα. Νέα πτωτική τάση μπορεί να υπάρξει μόνο με κλείσιμο κάτω από τις 9.950 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

10.350                 10.620
10.240                 10.750
10.180                 10.830
9.950                   10.920

Facebook Comments