Φαινομενικά ομοιάζει με άνθρωπο. Είναι όμως;

Το ύψος του κυμαίνεται μεταξύ μέτρου και ημίμετρου, το ανάστημα του μεταξύ ισογείου και υπογείου, το βάρος του μεταξύ ελαιολάδου σε νερό ή επιπλέοντος φελλού που εντέλει εβυθίσθη και διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη. Αν και φαινομενικά συγκαταλέγεται στα δίποδα θηλαστικά, πρακτικά δρα ως ερπετό μιας και έρπει διαρκώς, φέρνει λίγο σε φίδι και περισσότερο πύθωνα, λίγο σε σαλιγκάρι λόγω της αδιάκοπης έκκρισης σιέλου και σε χαμαιλέων βεβαίως βεβαίως αφού προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη. 

Μα όχι τελικά! Αποδεικνύεται ότι είναι ο «άνθρωπος-κατσαρίδα»!

Έχει ένα βιογραφικό που μπάζει πανταχόθεν αλλά παρουσιάζεται ως εξέχον. Εκκίνησε την πολιτική του διαδρομή πρωτοετής και η κορύφωσή της άρχισε όταν εξελέγη ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 2010. Τον υποστήριζε η Ντόρα Μπακογιάννη και εξελέγη με πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά. Μία νίκη που χαρακτηρίστηκε από νοθεία και προπηλακισμούς με τη διπλοψηφία να μονοπωλεί. Το 2013 έγινε Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής από τον άλλοτε εχθρό του Αντώνη Σαμαρά χωρίς καν να ψηφιστεί, άδραξε την ευκαιρία διαγράφοντας παλαιά στελέχη και ενισχύοντας τάσεις προσκείμενες προς τον ίδιο. Είχε φιλικές σχέσεις και με τους καραμανλικούς, όπως με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και με τους μητσοτακικούς και πιο φιλελεύθερους.

Το 2014 έγινε γνωστό ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε σε πέντε ΜΚΟ, τότε κατηγόρησε το σημερινό δήμαρχος Γλυφάδας και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου ως υπαίτιο. Επίσης, στις περιφερειακές εκλογές ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε αντάρτικο και κατέβηκε ως ανεξάρτητος με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να τον χαρακτηρίζει δημοσίως «τζάμπα μάγκα»(ενώ εκείνος είναι μάγκας που τον πληρώνουν οι άλλοι: «μάγκας επί πληρωμή»). Φυσικά η παραπάνω δήλωσή του δεν τον εμπόδισε να τον στηρίξει περιπαθώς στις εσωκομματικές εκλογές, χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε την 5η Ιουλίου 2015 και την προεδρία του κόμματος ανέλαβε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Το πρώτο πράγμα που συνηθιζόταν ήταν να αλλάζει ο γραμματέας, αυτός παρέμεινε. Το Νοέμβρη οργάνωσε το απόλυτο φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών, παρέμεινε. Εξ αρχής υπήρχαν αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του αλλά μετά είχε αρχίσει μία θύελλα ύβρεων με τον ίδιο τον Ε. Μεϊμαράκη να τον αποκαλεί «αρχίδι». Αυτός παρέμεινε. Μάλιστα παραιτήθηκε από την ΚΕΦΕ προκειμένου να οριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος. Μεταβατικός πρόεδρος έως τις εσωκομματικές εκλογές ορίστηκε τελικά ο Γιάννης Πλακιωτάκης, παρέμεινε. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας στήριξε με αχαρακτήριστους τρόπους τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όχι μόνο παρέμεινε αλλά του παραχωρήθηκε η δικαιοδοσία της ΟΝΝΕΔ. Παρέμεινε γραμματέας με τέσσερις διαφορετικούς προέδρους. Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πριν λίγες ημέρες μετετράπη στην απόλυτη παρωδία χωρίς καν να καταστεί δυνατή επί τους ουσίας η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Η γαλάζια νεολαία καρατομήθηκε από τον νυν πρόεδρο του κόμματος. Αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του – διαφορετικά θα διαγραφόταν – το βράδυ της επόμενης ημέρας. Παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του γραμματέα του κόμματος όσο και από μέλος του.

Και μετά από όλα τα παραπάνω ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παρέστη ως σύνεδρος με το καρτελάκι του  και το φάκελό του στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα του το #oxygono. Αν και αρχικά υπήρχε φόβος για υπεροξυγόνωση μετά την έλευσή του κυρίευσε το χώρο #dioxydio. Εντέλει όχι μόνο ψήφισε αλλά είχε τη δική του γραμμή ενώ προσπάθησε να παρακωλύσει την εκλογική διαδικασία(μέγας γνώστης αυτών των τακτικών) τοποθετώντας εγκαθέτους. Το συγκλονιστικό είναι ότι είχε την αντοχή να πάει. Εδώ και μήνες τον βρίζουν όλοι από παντού, τον κατηγορούν, δέχεται έναν σφοδρό πόλεμο. Η παραίτησή του λίγες ημέρες πριν αντιστοιχούσε με διαγραφή. Εντούτοις, βρίσκει τρόπο να παραμένει. Είναι τόσο ανθεκτικός που θα επιβιώσει και μετά από την έκρηξη πυρηνικής βόμβας στα χέρια του, προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη, παραμένει ο «άνθρωπος-κατσαρίδα»

Facebook Comments