Η Fed δεν έκανε τελικά την έκπληξη αφού και οι αγορές ομολόγων δεν συνηγορούσαν σε κάτι τέτοιο και πλέον μικρές πιθανότητες υπάρχουν για μια αύξηση στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Αυτή την ώρα, τα futures προεξοφλούν μια πιθανότητα μόλις 17% σε μια νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. Από τα μέλη της FOMC, μόνο ένα ήθελε αύξηση επιτοκίων. Η Fed τόνισε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη νομισματική της πολιτική. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από την Ιαπωνία και τη BoJ, από την οποία οι επενδυτές περίμεναν και νέα μέτρα στήριξης. ωστόσο, τα μέλη της BoJ θεωρούν ότι έχουν κάνει ήδη πολλά και ότι θα χρειαστούν χρόνο (όπως ακριβώς και ο Draghi). Η ανακοίνωση οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις μετοχών με το Nikkei να υποχωρεί κατά 1000 μονάδες ενώ το JPY βρήκε ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον και ενισχύεται 300 pips έναντι του USD, ενώ κέρδη σημειώνει έναντι οποιουδήποτε άλλου νομίσματος.

  • Περαιτέρω αποδυνάμωση του USD προβλέπει η Morgan Stanley.
  • Πτωτική αναμένεται να είναι η ευρωπαϊκή αλλά και η αμερικανική συνεδρίαση στον απόηχο των αποφάσεων της Fed και κυρίως της BoJ.
  • Ο χρυσός προσπαθεί να ενισχυθεί καθώς αυξάνεται και πάλι η ζήτηση στα ασφαλή καταφύγια.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 111,42 Υψηλό: 111,87 Χαμηλό: 108,55 Κλείσιμο: 108,60

28 04 16 usdjpy

Η ισοτιμία δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να διαπραγματεύεται στα χαμηλά της. Οι επενδυτές οι οποίοι «τόλμησαν» να πουλήσουν στη δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ημερών και με τις ενδείξεις ROC, Vol. κέρδισαν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με δελεαστικού όρους στο R/R Ratio. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες με τα χαμηλά στα 107,60 γεν να αποτελούν βασικό στόχο. Ανοδικές αντιδράσεις θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες πωλήσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα, ενώ στο ημερήσιο γράφημα, έχουν χώρο για ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

107,60                 108,90
107,30                 109,40
106,90                 110,00
106,55                 110,45

Facebook Comments