Τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε χθες βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook προανήγγειλε ορισμό νέων μελών.

Η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Δήλωσε ότι οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι και σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.

Ο κ Γιαννόπουλος δήλωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.

Είπε μάλιστα, ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχουν καταθέσει μήνυση τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Χριστοφιλοπούλου και οι κύριοι Λοβέρδος και Κεγκέρογλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά, μέσω του Twitter. «Επειδή το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του Πολάκη, ζητάει την παραίτηση όλων τους…καθεστώς», σχολίασε ο κ Γεωργιάδης.
 

Facebook Comments