Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο «παιχνίδι» ήταν ιδέα μιας νηπιαγωγού στη Λάρνακα στο οποίο συμμετείχαν ανήλικα παιδιά! Νικητής ήταν αυτός που θα προκαλούσε τον περισσότερο πόνο στο ζώο τραβώντας το με βία από την ουρά.

Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα. Νιώθουν ότι νιώθουμε. Είναι πραγματικά τρομακτικό μικρά παιδιά να διασκεδάζουν βλέποντας ένα ζώο αβοήθητο να σπαράζει από τον πόνο. Είναι αδιανόητο ο νικητής ενός άθλιου παιχνιδιού να αναδεικνύεται το παιδί που θα προκαλέσει τον περισσότερο πόνο σε ένα ζώο. 

 Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι εκείνοι οι οποίοι οφείλουν να διδάξουν στα παιδιά το αυτονόητο. Το να αγαπούν και να σέβονται κάθε είδους ζωντανή ύπαρξη.  Το πόσο «άνθρωποι» είμαστε δεν φαίνεται μόνο από τη συμπεριφορά μας απέναντι στην οικογένεια, τους φίλους ή ακόμα και στους αγνώστους. Η ανθρωπιά μας αποδεικνύεται και από το αν σεβόμαστε τα ζώα. 

Μάθετε επιτέλους στα παιδιά σας να αγαπούν τα ζώα. Είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η νηπιαγωγός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα γραφεία του lifenewscy.com παρέδωσε γραπτή ιδιόχειρη επιστολή στην οποία προσπαθεί να εξηγήσει ότι το γουρούνι δεν κακοποιήθηκε.

Εξηγεί πως «απλά» ακολούθησαν το παιχνίδι-έθιμο του «πιάσε πρώτος το γουρούνι κι ο νικητής το σφάζει» (!)

Δηλαδή οι «παίκτες» τρέχουν πίσω από το τρομοκρατημένο ζωντανό που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει και σύμφωνα πάντα με το «έθιμο», αυτός που καταφέρει να το πιάσει πρώτος το παίρνει κιόλας σαν «έπαθλο» στο σπίτι του για να το σφάξει,  απολαμβάνοντας το στο πιάτο του σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι!

Είναι λυπηρό που ενώ δείχνουν οι φωτογραφίες το γουρούνι να κρέμεται από την ουρά, πολλοί ακόμα πιστεύουν πως το να κυνηγάς «απλά» ένα ζωντανό κατατρομαγμένο ζώο για να το σφάξεις δεν είναι κακοποίηση…

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.lifenewscy.com/

Facebook Comments