Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ευθεία επίθεση από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Εκεί που φτύνατε, γλύφετε» τόνισε. Επικεντρώθηκε στην αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και στους κινδύνους που εγκυμονεί η τακτική που ακολουθεί. Εξήγησε ότι δε θα ψηφίσει το ν/σ γιατί το θεωρεί καταστροφικό. 

 «Το κακό είναι μεγάλο. Γιατί από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης βρεθήκαμε σε σωρευτική ύφεση κα οι οιωνοί είναι άσχημοι. Γι αυτό οδηγούμαστε σε σκληρά μέτρα στο ασφαλιστικό, γιατί χάσαμε τη δυναμική της ανάπτυξης. Η οπισθοχώρηση έχει κόστος στη προοπτική της χώρας» και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και τα σύνορα της ΕΕ που φαίνεται ότι έχουν προσδιοριστεί στη Γευγελή κι όχι στην Ειδομένη.

Ο Ε. Βενιζέλος απαρίθμησε τα σενάρια της κυβέρνησης. Το πρώτο, «αθώο» όπως το χαρακτήρισε, είναι της διαχείρισης του μνημονίου με την ελπίδα της ανάκαμψης στο μέλλον. Το δεύτερο της λογικής  είναι το «βλέποντας και κάνοντας». «Το τρίτο που θέλω να υπογραμμίσω: Να ρίξετε την ευθύνη στους κακούς εταίρους, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, την αντιπολίτευση παίζοντας παιχνίδι επικίνδυνο με τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, το νόμισμα», είπε. Στο τέλος επεσήμανε ότι «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν μόνο όταν χάνουν τη πλειοψηφία στη βουλή αλλά και υπό το βάρος της κατακραυγής και της ευθύνης όταν παίζουν με τη φωτιά. Έχετε εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα αδιέξοδο! Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό, συνίσταται στο ότι βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει πολύ».

Facebook Comments