Ένα φοβερό ρεκόρ πραγματοποίησε ένα εργοστασιακών προδιαγραφών Opel Insignia 1.6 CDTI eco FLEX με οδηγό τον Felix Egolf, σπάζοντας το φράγμα των 2.000 km με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου!

Αυτοκίνητο και οδηγός, διένυσαν 2.111 χιλιόμετρα μεταξύ Ελβετίας και Β. Θάλασσας με ένα ρεζερβουάρ, πετυχαίνοντας μέση κατανάλωση 3,46 lt/100km, δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα από τις επίσημες τιμές…

Οι επίσημες τιμές κατανάλωσης μικτού κύκλου του Opel Insignia είναι 3,9 – 3,8 lit (104 – 99g CO2/km), ανάλογα με τον εξοπλισμό, για το σεντάν με τον diesel 1.6L 136 ίππων και στη Γερμανία, το αυτοκίνητο κατατάσσεται στην κατηγορία απόδοσης Α+.

Ο Felix Egolf είναι “hypermiler”, ανήκει δηλαδή σε μία κοινότητα που προσπαθεί συνεχώς να πετύχει νέες ελάχιστες τιμές κατανάλωσης. Το ταξίδι του ξεκίνησε στη Λουκέρνη στις 6 Απριλίου, μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Opel στο Rüsselsheimό που συνάντησε τον αντιπρόεδρο του τμήματος GM Global Propulsion Systems – Europe, ChristianMüller.

«Ο δείκτης καυσίμου στο Insignia εξακολουθούσε να δείχνει ότι το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν γεμάτο όταν ο Felix Egolf έφτασε στο Rüsselsheim. Κατάφερε να ολοκληρώσει τα πρώτα 429 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση μόλις 3.2 lit. Είναι καταπληκτικό το ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2.000 km,» δήλωσε ο Müller.

Facebook Comments