Το Zeusius είναι ένα project φοιτητών της Ελλάδας και  της Μ. Βρετανίας  που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Durham και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Enactus. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να φέρει πιο κοντά τους φοιτητές με την αγορά εργασίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτή.

Με αφετηρία το πρότυπο των intern ships, το Ζeusius επιδιώκει, αρχικά, να νοηματοδοτήσει εκ νέου τον θεσμό της πρακτικής άσκησης και να αποτελέσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε αγγελίες για θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και γραφεία όλων των επαγγελματικών κλάδων. Με τη σειρά τους οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν αγγελίες για θέσεις πρακτικής άσκησης,  απευθυνόμενοι μέσω του Ζeusius στο ευρύ φοιτητικό κοινό, και να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες να βρουν τους καλύτερους υποψηφίους.

Στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τον σκοπό του, το Ζeusius  παρέχει, ακόμη, υποστήριξη για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού σημειώματος και συμβουλές για μια επιτυχή επαγγελματική συνέντευξη, προετοιμάζοντας τον φοιτητήγια μια δυναμική είσοδο στον τομέα της αγοράς που τον ενδιαφέρει.

Ενώ το 77% των φοιτητών επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης τον επόμενο χρόνο, η ίδια η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δενείναι γνώριμη στουςπερισσότερους. Χαρακτηριστικό είναι το ότι ακόμα και κατά τη διαδικασία εισαγωγής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν έρχονται σε επαφή με κάποια διαδικασία αίτησης (βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή, συστατικές επιστολές, κ.ά.) παρά μόνο με την διαδικασία των γραπτών εξετάσεων. Έτσι, όταν ως φοιτητές αρχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις για πρακτική άσκηση ή επαγγελματική απασχόληση, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο σύστημα με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διατηρείται ένα χάσμα μεταξύ των φοιτητών και των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.Το Zeusius αναλαμβάνει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους φοιτητές με τις υπηρεσίες υποστήριξης που θα διαθέτει.

 Η Ομάδα του Zeusius

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι τελειόφοιτος φοιτητής οικονομικών του πανεπιστημίου Durham και απόφοιτος του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών).Διαχειρίζεται μία επιχείρηση που πουλάει ηλιακά φανάρια στο Ναϊρόμπι.

Η Δέσποινα Καρβούνη είναι δευτεροετής φοιτήτρια στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Durham. Πρόσφατα εξελέγη ως δευτεροετής εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτουτου Durham και αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του English Law Student Association.

Ο Βαγγέλης Σούλτης είναι τριτοετής φοιτητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 2013 από το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα των ΔιεθνώνΣπουδών.

 

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο www.zeusius.gr

 

Facebook Comments