Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκκίνησε την ομιλία της λέγοντας: «Είμαστε εμείς όλοι εδώ και λέμε δυνατά και καθαρά πως η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν είναι απλά  ζωντανή, αλλά όλοι πια βλέπουν ότι μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και γίνεται ξανά δυνατή». Άσκησε αυτοκριτική αλλά επικεντρώθηκε στην επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το στοίχημα μας είναι να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες το μήνυμα πως δεν είμαστε ως χώρα καταδικασμένη όπως δυστυχώς δείχνουν τα πράγματα σήμερα, αρκεί βέβαια να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», συνέχισε.

«Είμαστε εδώ όσοι και όσες δεν πιστέψαμε ποτέ στις προτροπές να «κατεβάσει ρολά» η δημοκρατική παράταξη και να γίνει η εύκολη πολιτική λεία των ανταγωνιστικών δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και του εθνολαϊκισμού», υπογράμμισε.

«Ήταν και είναι για εμάς αυτονόητη υποχρέωση αλλά η εποχή της ενοχοποίησης τελειώνει εδώ» τόνισε.

 «Μετά από μια καταστροφική πολιτική 15 μηνών που φόρτωσε τη χώρα με επιπλέον χρέος και στέλνει στους πολίτες το λογαριασμό με πρόσθετα μέτρα, η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θριαμβολογεί ανοήτως πάνω σε ερείπια.

Με μια ημιθανή οικονομία που λειτουργεί ακόμα με τα capital controls του κ. Βαρουφάκη που ακόμα και προχθές αποκάλυψε  ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε  αυταπάτες. Όλα ήταν μια προσπάθεια απάτης και  εξαπάτησης όλων και κυρίως του ελληνικού λαού.

Κάνει το μαύρο άσπρο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οι «κόκκινες γραμμές» που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15 αποδείχθηκαν κι αυτές το ίδιο παραπλανητικές και ψεύτικες όσο και το σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο που υποσχέθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 15. Και αφού δίχασε και δηλητηρίασε συστηματικά τον λαό στις πλατείες  και τροφοδότησε το αντιμνημονιακό παραλήρημα, τη δημαγωγία και το ψέμα ακόμα και στις τελευταίες εκλογές,  τώρα   λέει στον κόσμο το εξής απίθανο:Ξέρεις κάτι, αφού με ψήφισες και τον Σεπτέμβριο μισή ντροπή δική μου μισή δική σου! Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνέχιζοντας την κριτική της στον πρωθυπουργό τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει. Πριν φορούσε το καπέλο του Τσάβες. Τώρα προσπαθεί δήθεν να προβάρει το καπέλο του ευρωπαίου σοσιαλδημοκράτη. Αύριο  ίσως και του Λαικού κόμματος».

Το «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύστημα εξουσίας» συμπυκνώνει σήμερα όλη την τοξικότητα των λαθών της  μεταπολίτευσης. Της κακής της πλευράς» είπε με νόημα αναφερόμενη στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι «σήμερα  απευθύνουμε κάλεσμα – σάλπισμα Συμπαράταξης.Ελάτε να τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ελάτε να βγάλουμε την πολιτική συμμετοχή  από το τέλμα της απαξίωσης. Ελάτε να ξανακάνουμε κεφαλαίο το Π της Πολιτικής. Να συνδυάσουμε τις διαχρονικές αξίες του προοδευτικού κινήματος, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη με τη δράση στα επιμέρους καθημερινά».

«Εδώ λοιπόν δεν είμαστε για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε όπως θέλουν να εικάζουν αντίπαλοι και άσπονδοι φίλοι. Εδώ είμαστε για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία διαχρονικά έχει αποδειχθεί η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να κινεί τα πράγματα εμπρός», προσέθεσε.

Κατήγγειλε, ωστόσο, και τη Δεξιά για ομοιότητες με την Αριστερά και λέγοντας εμφατικά ότι όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση καταψήφιζε και η ίδια.

«Ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη και οριακή στιγμή του.Εδώ οι επιλογές ήταν δύο. Ή θα κάναμε τα στραβά μάτια και σαν στρουθοκάμηλοι θα χώναμε το κεφάλι μας στην άμμο ή θα παίρναμε την κατάσταση στα χέρια μας» είπε αναφορικά με την ανάδειξή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  «Η νύχτα μας, κράτησε πολύ. Οι πρώτες αχτίδες μιας νέας ανατολής για την παράταξη μας έχουν ήδη φανεί! Ένας νέος ήλιος ξημερώνει. Καλημέρα λοιπόν!» είπε και έκλεισε την ομιλία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θερμότερο χειροκρότημα έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος φορτίστηκε τόσο έντονα που στο τέλος της ομιλίας του συγκινήθηκε.  

Facebook Comments