Την παραίτησή της από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε, με επιστολή της, η Ζωή Καρκούλια, καθώς, όπως εξηγεί, «αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ιστορική συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη».

Απαριθμώντας τους λόγους που επικαλείται για την παραίτησή της, η κ. Καρκούλια αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι χρωστά στον εαυτό της «να σταθεί απέναντι στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα κεντροδεξιό κόμμα που υπηρετεί “μοναδικά” προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς ίχνος πολιτικής συνέπειας».

Επιπλέον, σημειώνει ότι αρνείται να συμπορεύεται «με τους “Βορίδιδες” και να συμπράττω μαζί τους και με ό,τι αμαυρώνει και καταργεί τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ και εγγυήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου». Προσθέτει, δε, ότι αρνείται να υποτάσσεται «σε δεξιές πολιτικές με δικαιολογία τη σωτηρία της χώρας».

Ακόμη, τονίζει πως αρνείται να συμβιβαστεί με τη θέση ότι «για να σωθεί η χώρα θα πρέπει να κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία», να «καταλυθεί το κοινωνικό κράτος» και να καταργηθούν «όλα τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων».

Τέλος, η κ. Καρκούλια αναφέρει ότι θα είναι παρούσα «σε κάθε προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης και του σοσιαλιστικού χώρου».

Facebook Comments