Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη, σχετικά με τις σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας:

“Η τρόικα εμφανίζεται σε σημερινά δημοσιεύματα να συζητά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που δημιουργεί η ανικανότητα της κυβέρνησης, με νέα εισφορά στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ από την πρόσθετη έκδοση εντόκων γραμματίων (αν η δόση δεν δοθεί ολόκληρη), προβλέπεται να υπάρξει νέα μείωση της ρευστότητας προς τον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για ακραίο παραλογισμό, για τον οποίο οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, οι πραγματικές ευθύνες όμως της τρόικας μένουν και εδώ και στην Ευρώπη στο απυρόβλητο. Το γεγονός δηλαδή ότι ενώ κάνει μικροδιαχείριση (micromanagement) κάθε πτυχής της δημοσιονομικής, ασφαλιστικής κ.λπ. πολιτικής, τελικά αποδέχεται ασμένως και συστηματικά κάθε φορά λύσεις που είναι εις βάρος του ιδιωτικού τομέα και συνεπώς της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανικανότητάς της τρόικας είναι το γεγονός ότι στην περίοδο του μνημονίου -και με τη δική της ρητή ή από αμέλεια αποδοχή- αφέθηκε να συνεχιστεί και να ενταθεί το όργιο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. 

Αποτέλεσμα η κατάρρευση των ταμείων, της οποίας βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου, αφού πάνω από 350.000 συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν σχηματισθεί (συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ), δεν έχουν ακόμα αποδοθεί και είναι η επόμενη βόμβα που θα σκάσει. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, που με τις ευλογίες της τρόικας, διευκολύνθηκαν με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια, ακόμα και με τον υπολογισμό των ημερών απεργίας για να προστεθούν πλασματικά χρόνια εργασίας! 

Ως πότε όμως την ανικανότητα κυβέρνησης και τρόικας θα πληρώνουν «προνομιακά» οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές;”

Facebook Comments