Δεν είναι σφάλμα της Ελλάδας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους της διάσωσης, δήλωσε σήμερα στο CNBC ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νικ. Δένδιας.

«Υπήρξαν αποτυχίες από την Ελλάδα, αλλά θεωρείται πως το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε είναι τέλειο, κάτι που δεν συμβαίνει», δήλωσε ο Ν. Δένδιας.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά από τις δηλώσεις αξιωματούχων του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών χθες, ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα στην προθεσμία που έχει τεθεί από τους δανειστές.

Ο Νικ. Δένδιας δήλωσε ότι κριτική στο πρόγραμμα διάσωσης έχει ασκηθεί από το ΔΝΤ και από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί.

«Το σχέδιο δεν αποτελεί δικό μας λάθος. Είμαστε συνυπεύθυνοι κατά μία έννοια (για τα επίπεδα χρέους πριν από τη διάσωση) αλλά είμαι σίγουρος ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είδαν ότι δημιουργούνταν μια φούσκα στην Ελλάδα και κανένας δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά φταίνε και άλλοι», δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως βλέπει την Ευρώπη ως μια οικογένεια, και σαν Ευρωπαίους φίλους και εταίρους, επομένως το λάθος είναι όλων. «Αλλά το κύριο ερώτημα είναι πώς θα πάμε μπροστά, όχι να αρχίσουμε τις κατηγορίες.. Θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον, είμαι σίγουρος για αυτό».

Facebook Comments