Υπεγράφη σήμερα από τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank, που αποτελεί τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ενιαία αντιμετώπιση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού της Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αμέσως μετά τη νομική συγχώνευση της Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας, ο Σύλλογος ενώνει τους εργαζομένους μέσα από έναν ενιαίο οργανισμό και θεσμικές ρυθμίσεις που ισχυροποιούν τη θέση τους και πάνω από όλα διασφαλίζουν την ίδια τους την εργασία.

Η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων ότι γίνεται πράξη η ομογενοποίηση των όρων και συνθηκών εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στην Τράπεζα με την ένταξη όλων στον Οργανισμό Προσωπικού Alpha Bank. Επίσης προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση αποδοχών για το σύνολο του Προσωπικού που οι αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 1800 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογισθεί κανείς ότι σε όλες τις Τράπεζες οι μειώσεις της Κλαδικής Σύμβασης είναι από το πρώτο ευρώ, αναφέρει ο Σύλλογος.

Μεταξύ άλλων προβλέπει την επέκταση σε όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της δυνατότητας μείωσης της δόσης στεγαστικών δανείων (ΣΣΕ Τραπεζών- ΟΤΟΕ) κατά τα 50% για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Facebook Comments