Συγκρατημένα αισιόδοξος για το χρέος, συμφώνησε με την Αλέκα ​​Παπαρήγα και άναψε φωτιές στη Νέα Δημοκρατία 

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρία το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και να εξομαλύνουμε το κόστος των μέτρων στους αδύναμους. Η ρύθμιση για το χρέος θα έχει χαρακτηριστικά αυτοματισμού. Έρχεται μπαράζ νόμων για αδήλωτα εισοδήματα, επενδύσεις και καπνικά. »

Τσακαλώτος: Δεσμεύουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά

«Δεν ξέρω τι θα είναι η λύση για το χρέος της Τρίτη. Θα είμαστε εδώ για να τη συζητήσουμε »είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.  

«Ξέρω όμως ότι δεν θα δείτε να έχει κούρεμα περιουσίας των Ταμείων και των τραπεζών ώστε να χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση » , προσέθεσε.

Συγκεκριμένα, είπε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι με αυτόματο και αντικειμενικό τρόπο θα ορίζεται τι θα γίνει σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Απάντησε και στις κατηγορίες σχετικά με ότι η κυβέρνηση εναντιώθηκε στο ΔΝΤ παρότι αυτό στηρίζει στο θέμα του χρέους λέγοντας ότι το Ταμείο ήθελε ο ΦΠΑ στο νερό και το ρεύμα να πάει στο 23% και το αφορολόγητο όριο στα 6.000 ευρώ.

Συμφώνησε ότι τα μέτρα είναι δύσκολα και υφεσιακά. «Μερικά μέτρα είναι δίκαια, μερικά είναι πιο ταξικά. Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτά τα μέτρα να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στους πιο φτωχούς ».

Ωστόσο, ΜΕ ΤΟΝ Συμφωνα υπουργό το η εφαρμοφή ΤΟΥ κόφτη εξασφάλισε Οτι ΔΕΝ ΘΑ παρθούν επιπλέον μέτρα Διάμετρος: ΚΑΙ κατηγόρησε ΤΗΝ αντιπολίτευση λέγοντας Οτι ΤΑ Προηγούμενα Προγράμματα είχαν στόχους ΓΙΑ πλεονάσματα εως 4,5% ΑΕΠ ΤΟΥ που ΘΑ οδηγούσαν ΣΤΗΝ ανάγκη ΓΙΑ Πρόσθετα μέτρα Διάμετρος:.

«Δεν υπάρχει πουθενά ότι τα πάντα μεταφέρονται στο Ταμείο , ούτε ότι θα πουληθεί η Ακρόπολη » προσέθεσε ο Ε. Τσακαλώτος ενώ μερικά από τα ακίνητα της ΕΤΑΔ θα επιστρέψουν .

«Δεν μας άρεσε το Ταμείο αλλά προσπαθήσαμε πέρυσι με τον Αλέξη Τσίπρα να το κάνουμε ευκαιρία. Θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού λαού και το μισό των εσόδων του να πάει για την ανάπτυξη »υπογράμμισε εμφατικά.

«Μας λέτε για την δέσμευση των 99 ετών. Εμείς δεσμεύουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, σε μια αλλαγή σελίδας και αυτό περνά και μέσα από την αξιοποίηση της περιουσίας μέσω του Ταμείου » , υποστήριξε.

«Προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες για την προστασία κρίσιμων αγαθών, ενώ το Ταμείο υποχρεώνεται να συζητήσει στη Βουλή το πρόγραμμα του, ενώ το στρατηγικό πρόγραμμα εγκρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών» είπε χαρακτηριτικά.

Επίσης, κατέθεσε νομοθετική βελτίωση που αναφέρει ότι γίνεται από το Ταμείο θα γίνεται για την βελτίωση της θέσης της εταιρείας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Συμφώνησε με τη θέση της Αλέκας Παπαρήγας σχετικά με την ευθύνη της ίδιας της «πολιτικής» υπογραμμίζοντας όμως ότι ο κόσμος αλλάζει όταν ο λαός δει ότι υπάρχει τρόπος.  

«Η αφήγηση της κυβέρνησης της αριστεράς συνεχίζεται», βάσει του Ε. Τσακαλώτου. Πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα έχετε νόμο για τις επενδύσεις, την αποκάλυψη κεφαλαίων εξωτερικού και το λαθρεμπόριο καπνικών, τόνισε προσθέτοντας ότι περνάμε στην φάση της ανάκαμψης.

Στο τέλος της ομιλίας του άναψε κυριολεκτικά φωτιές στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας επακριβώς : «Στην επιτροπή είπα κάτι που ίσως ανησύχησε τη Νέα Δημοκρατία , όπου διαβάσαμε την Τρίτη στην Καθημερινή ότι ο κύριος Μητσοτάκης σκεφτότανε ότι καλό θα ήταν να υποστηρίξουμε το ταμείο , το λέει καθαρά η Καθημερινή. Και είπα είναι κρίμα ο κύριος Σαμαράς να αλλάζει αυτή την προοπτική . Πριν απο 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό. 23 χρόνια μετά πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη αλλά πριν γίνει πρωθυπουργός »

Facebook Comments