Ζήτημα αντισυνταγματικότητας του δημοσιονομικού «κόφτη» έθεσε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος προκαλώντας νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της Βασιλικής Κατριβάνου να καταψηφίσει τα δύο άρθρα που αφορούν το νέο υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία του κόφτη και να παραιτηθεί.

«Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ο κόφτης έχει θέματα συνταγματικότητας ως προς το άρθρο 78 του Συντάγματος» δήλωσε χαρακτηριστικά στον 9.84 ο κ. Χρυσόγονος.

«Ουδείς μου το έστειλε (σ.σ. το πολυνομοσχέδιο) από την κυβέρνηση, για να αποφανθώ περί της συνταγματικότητας των μέτρων. Από το internet διάβασα το νομοσχέδιο» ανέφερε μάλιστα ο ευρωβουλευτής, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης.

«Στόχος είναι να βγούμε στις αγορές το 2019» τόνισε δε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο την έξοδο στις αγορές από το 2017.

«Θα εκπλαγώ αν πάρουμε τώρα μια λύση για την υπερχρέωση… Δε θεωρώ ότι (η απόφαση) θα είναι στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε όσον αφορά το Eurogroup.

Facebook Comments