Ότι αρχίζει σαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και σαν τον ΣΥΡΙΖΑ
«You turn if you want to. The lady’s not for turning» Αύτη η φράση διατυπώθηκε τον Οκτώβριο του 1980 στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος
«You turn if you want to. The lady’s not for turning» Αύτη η φράση διατυπώθηκε τον Οκτώβριο του 1980 στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος
«You turn if you want to. The lady’s not for turning» Αύτη η φράση διατυπώθηκε τον Οκτώβριο του 1980 στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος από την τότε πρωθυπουργό της Βρετάνιας Μάργκαρετ Θάτσερ. Με αυτήν την ρήση η Θάτσερ απαντούσε σε όλους εκείνους που μέσα από το κόμμα της ζητούσαν αλλαγή πολιτικής προς το λαϊκότερο, διαφωνώντας με το φιλελεύθερο μοντέλο οικονομίας που εφάρμοζε. Τότε ήταν η στιγμή που ο πραγματικός ηγέτης ξεχώρισε από τον απλό πολιτικό. Το ότι βρέθηκε κάποιος να πει την ωμή και αδυσώπητη αλήθεια στον λαό είναι ένα σημείο ορόσημο όχι μόνον για την πολιτική ιστορία της Βρετανίας αλλά πρέπει να είναι ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτικους όπου γης.
Στην Ελλάδα ζούμε τα τελευταία χρόνια μια κρίση που στο κέντρο της είναι το μεγάλο κράτος , αυτό το τέρας που λέγεται Ελληνικό δημόσιο. Το χειρότερο ήταν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν ήθελε ή και αν ήθελε δεν μπορούσε να πειράξει τα κεκτημένα προνόμια ετών που καθιστούσαν το δημόσιο ένα υπερτροφικό τέρας. Έσπρωχναν και εκβίαζαν οι δυνάστες, ούρλιαζαν και ωρύονταν οι όχλοι κάτω από τα « go home» των δημαγωγών. Κανένας μα κανένας από τους δυο μεγάλους πολιτικούς χώρους δεν έλεγε με θάρρος ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το κράτος. Υπήρχαν βέβαια κάποιες φωνές αλλά ήσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ώσπου ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε με το προσκλητήριο προς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ελπίδες γεννηθήκαν ότι θα τεθεί ένα τέρμα στον λαϊκισμό και θα επέλθει η αρχή του τέλους του κράτους τέρατος . Πλανηθήκαμε, η συναλλαγή με την πάλαια λαϊκιστική παράδοση ήταν ποιό ισχυρή από τις φιλελεύθερες ιδέες.
Έφτασε δριμύ το ασφαλιστικό και το φορολογικό . Ένα πλήρες μνημόνιο με το χειρότερο φορολογικό σύστημα ,ακόμα και από αυτό των Οθωμανών, που όμως έχει ένα καλό είναι το πρώτο που φέρνει μια δραστική μείωση του κράτους μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων από το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων . Περιμένεις από κάποιον που θέλει να βάλει τέλος στον λαϊκισμό να στηρίξει το μέτρο που όπως και να το κάνουμε αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Αν στηριζόταν αυτή η πρωτοβουλία θα ήταν το καλύτερο για να καταλάβει πλέον ο Ελληνικός λαός ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και ότι το μικρό κράτος είναι η μόνη λύση. Δυστυχώς αντί για αυτήν την πολιτική επέλεξε το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ να μιμηθεί τον αντιπολιτευτικό ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσουν τα στελέχη να χρησιμοποιούν τα τσιτάτα για απώλεια εθνικής κυριαρχίας κτλ.
Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας Δ. Κατσούδας : « Κι έτσι η ΝΔ καταψήφισε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (η ανεξαρτησία του οποίου από το πολιτικό σύστημα αποτελεί εγγύηση ότι όντως θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις) και τον “κόφτη” (μοναδικό αποτελεσματικό δημοσιονομικό θεσμό ελέγχου των ελλειμμάτων) και τα ψήφισε ο…Σύριζα! Γι αυτό είπε ο Σουρής ότι στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας “ο ήλιος ανατέλλει στον Τρελό (η παλιά ονομασία του Υμηττού) και δύει στο Δαφνί”…»
Ότι αρχίζει σαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία αυτών των έξι ετών έχει δείξει ότι θέλουμε ηγέτες που να λένε την αλήθεια χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος . Αν όμως δεν θέλουν να το πράξουν και φοβούνται τότε δεν θα είναι ηγέτες αλλά κάποιοι ακόμα από τους πολλούς αναλώσιμους της κρίσης.
Facebook Comments