Συγκινητικές οι προσπάθειες του Πιέρ Μοσκοβισί και του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ να παρηγορήσουν με ενέσεις αισιοδοξίας και φιλικές κουβέντες την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά το φιάσκο του Eurogroup της 24 Μαϊου πλέον ούτε από τους Βουλευτές του Σύριζα κρύβεται. Τι κι αν η κ.Όλγα Γεροβασίλη προσπαθεί να παρουσιάσει την συμφωνία ως την Μάγκνα Κάρτα της Νέας Ευρώπης που άλλαξε ο Σύριζα, τι κι αν ο κ.Τσίπρας προσποιείται πως ήρθε η Ανάσταση, η αλήθεια δεν κρύβεται. Το κλίμα στην ΚΟ του κυβερνητικού συνασπισμού είναι βαρύ. Τώρα συνειδητοποιούν τι “εγκλήματα” ψήφισαν, τι “τέρατα” κατάπιαν, τι αυτοακύρωση και εξευτελισμό υπέστησαν, πιστεύοντας πως θα πάρουν μια έστω αξιοπρεπή συμφωνία.
 
Η μουρμούρα και οι σουρρεαλιστικές δηλώσεις Καμμένου-Βούτση περί αντισυνταγματικότητας των μέτρων που ψήφισαν οι ίδιοι με τα χεράκια τους πριν λίγες μέρες, δείχνει ακριβώς αυτήν την ματαίωση, αυτό το άδειασμα, αυτό το κενό που δημιούργησε όλη αυτή η υπερταχεία διαδρομή από το αντιμνημόνιο,την “ριζοσπαστική αριστερά” και τον εθνολαικισμό, στο υπερμνημόνιο και στην αδιαμαρτύρητη αποδοχή των πιο σκληρών και εθνικά ταπεινωτικών μέτρων που ψηφίστηκαν ποτέ στην Βουλή.
 
Πλέον ούτε αριστερά μπορούν να πουλήσουν, ούτε εθνικισμό. Και Σίγουρα όχι άλλο Σανό! Τι αριστερά να πουλήσεις άλλωστε όταν κόβεις το ΕΚΑΣ, και μαλιστα το Eurogroup σου ζητά να πάρεις πίσω και τις εξαγγελίες περί κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης; Τι πατριωτισμό να πουλήσεις όταν έχεις παραδώσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας σε ένα ταμείο που δεν ελέγχει η Ελλάδα;
 
Το εντυπωσιακό είναι πως έτσι όπως έχασαν το νόημα οι λέξεις τους, ακυρώθηκε και κάτι ακόμα. Ο Λαικισμός ως εργαλείο. Η Επικοινωνιακή μηχανή του Σύριζα μπούκαρε, τελείωσαν τα φτιασιδώματα, οι λεκτικές μεταμορφώσεις του άσπρου σε μαύρο. Το επόμενο στάδιο του Λαϊκισμού είναι ο Σουρεαλισμός. Και αυτό ζούμε αυτές τις μέρες.
 
Δυστυχώς όμως αυτή η νοηματική και ιδεολογική εκκένωση, δεν έρχεται χωρίς συνέπειες. Βλέπουμε πως ο πολιτικός ευνουχισμός, οδηγεί τα κυβερνητικά στελέχη σε μια ρητορική μίσους, σε μια αναζήτηση ταξικών εχθρών, σε έναν νευρικό κλονισμό που παράγει δηλητήριο, σε μια καμπάνια προκλητικών δηλώσεων εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα. Διότι δεν υπάρχει πλέον άλλο πεδίο διαχείρισης Κορέστηκε όλο το προϋπάρχων υλικό προπαγάνδας. Από το ” Η Συμφωνία καθαρογράφεται” του Σακελλαρίδη, φτάσαμε στον πραγματικό λογαριασμό, που ειναι σοκαριστικός.
 
Καταστράφηκαν όλα τα τεχνάσματα. Να θυμίσουμε τις καταγγελίες Τσίπρα οτι το ΔΝΤ “έχει το θράσος να εκβιάζει μέχρι και την κυρία Μέρκελ” (!!!) χρησιμοποιώντας υλικό υποκλοπών; Πόσο γελοία δήλωση, όταν όλοι είδαν με τα μάτια τους πως την χαμένη μάχη για το χρέος την έδωσε προχτές το ΔΝΤ, ερήμην του κ.Τσακαλώτου. Ή να θυμισω το άλλο αγαπημένο κόλπο του κ.Τσίπρα που επιστράτευε κάθε φορά που ήθελε να αποφύγει την πραγματικότητα, την “Πολιτική Διαπραγμάτευση”; Η “σφαλιάρα” από τον Τουσκ όταν πρόσφατα του ζήτησε σύνοδο κορυφής για να κλείσει την διαπραγμάτευση.είναι ακόμα νωπή στο μάγουλο του κ.Τσίπρα.
 
Ένα ένα εξαντλήθηκαν τα κόλπα και τα τρίκ. Εξαντλήθηκε η βάναυση χρήση των λέξεων και η διατροφή των νοημάτων. Γιαυτό και στο εξής θα ακούμε τρελές, παρανοϊκές , σουρεαλιστικές δηλώσεις από τα χείλη των κυβερνώντων και αυξημένα επίπεδα αυταρχικού και εμφυλιοπολεμικού λόγου.
 
Η Αντιπολίτευση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να “τσιμπήσει” και να παίξει το παιχνίδι του μίσους και του ταξικού πολέμου. Η Ευρωπαϊκές Αστικές πολιτικές δυνάμεις, εκφράζουν τα συμφέροντα όλου το λαού και όχι μιας μερίδας του. Μπορεί με διαφορετική συνταγή και ιεράρχηση αξιών το κάθε κόμμα, αλλά πάντως διαστρωματικά,διαταξικά, και διαγενεακά. Οφείλουν να δείξουν την ανωτερότητα της ιδεολογίας τους και της πολιτικής κουλτούρας τους.
 
Έχει και ένα άλλο χρέος όμως η αντιπολίτευση. Να προστατεύσει την χώρα από την διαμάχη της με την Κυβέρνηση. Οι υπεύθυνες ευρωπαϊκές δυνάμεις, δεν επιτρέπεται ούτε να επενδύουν στην αποτυχία της χώρας, ούτε να εγκλωβίζονται σε έναν λόγο αποκλειστικά καταγγελτικό. Πρέπει τώρα που το αντιμνημόνιο πέθανε οριστικά, να αποφύγουν να το αναστήσουν υποκύπτοντας στον πειρασμό να το ασπαστούν την ρητορική που κατέστρεψε την χώρα.Με αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα, να αντιπαραβάλουν τις δικές τους σύγχρονες επεξεργασίες, τις δικές τους αναλύσεις, τις δικές τους προτάσεις, και να περάσει σε δεύτερη μοίρα η καταγγελία και η ανάδειξη της γελοιοποίησης της κυβέρνησης και να κινηθούν σε έναν επίπεδο υπέρβασης του τεχνητού διχασμού και της ρητορικής της κρίσης. Έτσι μόνο θα κερδίσουν επιρροή, θα αναδιατάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα προετοιμάσουν τους πολίτες για την επόμενη μέρα.

 

Facebook Comments