To Euro Working Group υποτίθεται ότι θα έδινε χθες το “πράσινο φως” για την επόμενη εκταμίευση και η νέα καθυστέρηση διατηρεί, για μία ακόμη φορά, την αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό ζήτημα και σηματοδοτεί τη μικρή προθυμία των πιστωτών της Ελλάδας να δείξουν επιείκεια στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης, σημειώνει η Citigroup σε σημερινό της σχόλιο. “Περιμένουμε τα υπόλοιπα μέτρα να εφαρμοστούν και η επόμενη δόση να καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Η Citi αναφέρεται και στην διάψευση της κυβέρνησης ότι υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς. Όπως σημειώνει, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, ως prior action για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης το φθινόπωρο.

Όπως τονίζει η Citi, παρά τη σημαντική εσωτερική υποτίμηση, στην οποία έχει υποχρεωθεί η ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια, η ανταγωνιστικότητα παραμένει φτωχή και οι εξαγωγικές επιδόσεις πολύ αδύναμες. Έτσι, “η χώρα πιθανώς χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογές σε μισθούς και τιμές, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και η ανάπτυξη του ΑΕΠ να ανακτήσει ταχύτητα”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Facebook Comments