Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank και η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο του Extel Survey 2016, της ετήσιας διεθνούς ψηφοφορίας – θεσμού για τον κλάδο των διαχειριστών θεσμικών κεφαλαίων, που αποσκοπεί στην ανάδειξη των καλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Στη φετινή δημοσκόπηση πήραν μέρος περισσότεροι από 20.000 επαγγελματίες (αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων) από όλο τον κόσμο, με τον συνολικό αριθμό ψήφων να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο, ενώ η Alpha Bank και η διοίκησή της πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις όχι μόνο μεταξύ των εγχώριων τραπεζών αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικότερα η Alpha Bank στον τομέα του Investor Relations κατετάγη 1η στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά, σε σύνολο 28 εταιρειών, ενώ αναδείχθηκε 11η καλύτερη (από 12η πέρυσι) σε σύνολο 137 ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δημήτριος Μαντζούνης, ψηφίστηκε ως καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 18ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 106 CEO ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο γενικός διευθυντής Βασίλειος Ψάλτης ψηφίστηκε ως καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 9ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 97 CFO ευρωπαϊκών τραπεζών. Σημαντική διάκριση πέτυχαν και τα στελέχη του Investor Relations. Ο διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές κ. Δ. Κωστόπουλος ψηφίστηκε ως καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και 13ος πανευρωπαϊκά, ενώ η υποδιευθύντρια της Διευθύνσεως Eλενα Κατωπόδη ψηφίστηκε 2η καλύτερη IR Professional στην Ελλάδα και 14η πανευρωπαϊκά. Ο Senior Investor Relations Officer της Διευθύνσεως Μάριος Ντεπόρτου ψηφίστηκε 3ος καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά.

Facebook Comments