«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και γιατί έχει κυβέρνηση» τόνισε σε συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη.

.«Η κυβέρνηση είναι για τα δύσκολα. Οι 153 είναι για τα δύσκολα. Έχουμε δρόμο και τώρα ξεκινάει μια άλλη πορεία για τη χώρα. Σύντομα θα αποτυπωθούν όλα αυτά και με θεσμικές αλλαγές, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019», πρόσθεσε, και κάλεσε τη ΝΔ να το πάρει απόφαση και να αλλάξει τακτική με τρόπο που θα συνεισφέρει για το εθνικό συμφέρον και όχι υπονομεύοντας τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «από την πρώτη στιγμή επένδυσαν στο ότι η κυβέρνηση αυτή θα πέσει» και στη συνέχεια επιχείρησαν μια προσωπική αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού και προσπάθησαν να προσβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Ειδικότερα για τον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει συζήτηση στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα ώστε να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση σε δημόσιο διάλογο. Στην ερώτηση πως οραματίζεται η κυβέρνηση τον εκλογικό νόμο, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι το όραμα αυτό είναι η απλή αναλογική και πρόσθεσε ότι συζητούνται διάφορες προτάσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται μια σταθερότητα στα κυβερνητικά σχήματα.

Αναφορικά με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αυτή θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα ενώ σε ερώτηση για τα δημοψηφίσματα, υπογράμμισε ότι η απάντηση που έδωσε στο τελευταίο briefing ήταν ότι δεν αποκλείει δημοψήφισμα για επιμέρους σημαντικά ζητήματα.

Αναφερόμενη στα μέτρα του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης, είπε ότι «το 80% της συμφωνίας του καλοκαιριού έχει ήδη τελειώσει μέχρι εδώ» και ταυτόχρονα μπαίνουν εμπροσθοβαρώς χρήματα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να περάσουμε σε ρυθμούς που θα αντιστρέφουν το κλίμα στην οικονομία.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι από το φθινόπωρο θα βελτιωθεί η κατάσταση σημειώνοντας ότι υπάρχουν οι συνθήκες να διαμορφωθεί μια άλλη ψυχολογία στην αγορά και στους πολίτες. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη των ανέργων και των ανθρώπων με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ερωτηθείσα για το Ελληνικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι το τίμημα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, επισήμανε ωστόσο ότι έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στον ελεύθερο χώρο, τις κοινόχρηστες επενδύσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, με ανοιχτή παραλία, με «όλο το έργο ανοιχτό στην κοινωνία», με μείωση των συντελεστών δόμησης.

Facebook Comments