«Δεν μιλάει με την Αίγυπτο, οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι τεταμένες, έχει πόλεμο με τη Συρία και δείχνει ρεμβασισμό προς την Ελλάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπ. Εξωτερικών 

«Η Ελλάδα κρατάει τις κόκκινες γραμμές με την Τουρκία και δεν υποχωρεί ούτε βήμα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, σε σχέση με την ανάγνωση του κορανιού στην Αγιά Σοφιά. 

Ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Τουρκία δείχνει νευρικότητα, λέγοντας ότι αυτό έχει να κάνει με τα πολλά μέτωπα τα οποία έχει ανοιχτά. 

«Δεν μιλάει με την Αίγυπτο, οι σχέσει με το Ισραήλ είναι τεταμένες, έχει πόλεμο με τη Συρία και δείχνει ρεμβασισμό προς την Ελλάδα», ανέφερε, μιλώντας στο «mega».

«Η Τουρκία είναι έξω από το επίπεδο πολιτισμού της εποχής μας. Ορισμένες διμερείς διαφορές πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους εταίρους μας ότι είναι ευρωπαϊκό θέμα. Το πρόβλημα με το κοράνι κατάλαβαν και οι εταίροι μας ότι είναι ένα διεθνές θέμα», σημείωσε.  

Ο υπ. Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι κάθε προσβολή απέναντι στο Πατριαρχείο αφορά και αρκετούς Αμερικανούς πολίτες, καθώς υπάρχουν αρκετοί ορθόδοξοι και στην Αμερική.

Τέλος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του συναδέρφου του, Νίκου Ξυδάκη, λέγοντας ότι διόρθωσε την πρώτη του δήλωση για την οποία και έγινε μεγάλη συζήτηση. 

Facebook Comments