Χθες, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed, ανακοινώθηκε η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής για το Μάιο, κατά 0,4%. Αυτό ήταν κάτι που αναμενόταν μετά από τα απογοητευτικά NFPs και πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε μια περίοδο όπου θα υπάρξει επιδείνωση των αμερικανικών macro.

Η απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και να μειώσει τις εκτιμήσεις για μελλοντικές αυξήσεις, αποτέλεσε μια risk averse κίνηση και δεν αποκλείουμε να υπάρξει γενικότερη αύξηση των πιέσεων στις αγορές, δεδομένου ότι τόσο ο VIX, όσο και ο χρυσός με το JPY ενισχύονται σημαντικά.

Η Yellen χθες αναφέρθηκε στο ΑΕΠ (πληθωρισμένο) για το οποίο τόνισε ότι βρίσκεται στο 0,0% ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στον κίνδυνο ενός Brexit, οι συνέπειες του οποίου θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. Ο Ιούλιος αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας και αν υπάρξει μια ανοδική προσπάθεια στις επόμενες ημέρες, αναμένεται ότι δε θα μπορέσει να αποφευχθεί ένας καυτός Ιούλιος.

Χρυσός, ασήμι, γεν, φράγκο ακόμα και bitcoin δείχνουν ότι οι αγορές αναμένεται να ξεφύγουν γρήγορα και να έχουμε επίπονες καταστάσεις. Παραμένουμε σε πλήρως αμυντική στάση για τις αγορές, που σημαίνει ότι εκτιμούμε ότι η άνοδος έχει ολοκληρωθεί και τα χαμηλότερα επίπεδα είναι μπροστά μας. 

Facebook Comments