Η Fiat ανακοίνωσε την παραγωγή ενός μιας ακόμα πολύ ξεχωριστής έκδοσης του αγαπημένου 500ρακίου, αυτή τη φορά θέλοντας να αγκαλιάσει τους λάτρεις της πολυτελούς ζωής. Δημιούργησε έτσι το Fiat 500 Special Edition Riva, σε συνεργασία με τη φημισμένη εταιρεία κατασκευής πολυτελών γιοτ.

Το συλλεκτικό 500ράκι, που θα είναι ακόμα πιο συλλεκτικό στις 500 πρώτες παραγγελίες που θα φέρουν ειδικό αριθμημένο ταμπελάκι στο εσωτερικό τους, θα διατεθεί σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές με τιμή που στην Ιταλία θα κυμαίνεται κοντά στις €18.000

Το Fiat 500 Riva θα διατίθεται σε κλειστό αλλά και κάμπριο, με τους γνωστούς κινητήρες, τον 1.2 των 69 ίππων, τον 900 κ.εκ. TwinAir με απόδοση 85 ή 105 ίππων και τον 1.3 πετρελαιοκινητήρα Multijet των 95 ίππων. Το μοντέλο θα είναι βαμμένο σε ένα ξεχωριστό χρώμα, το Sera Blue, ενώ το ανοιχτό μοντέλο θα είναι το μόνο της γκάμας που θα διαθέτει μπλε υφασμάτινη οροφή.

Εξωτερικά το 500 Riva είναι επηρεασμένο από τα γιοτ της εταιρείας και διαθέτει, εκτός από το χρώμα, διπλή λεπτή ρίγα που διατρέχει το αμάξωμα, νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, καθώς και ποικιλία χρωμιωμένων στοιχείων, όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες, τα χερούλια στις πόρτες, το καπό και το πορτ μπαγκάζ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα πράγματα στο εσωτερικό με εκτεταμένη χρήση ξύλου, από αληθινό μαόνι παρακαλώ με ενθέσεις από σφένδαμο, σε βάση από ανθρακόνημα. Μαόνι συναντάμε και στο λεβιέ ταχυτήτων, στο τιμόνι, στις πόρτες και στο χώρο αποσκευών, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις με τα λογότυπα Riva είναι κατασκευασμένες από την Poltrona Frau.

Facebook Comments