Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, καθώς υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η σύμβαση ψηφίστηκε επί της αρχής με 223 «ναι» και 25 «όχι», ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή συμμετείχαν 248 βουλευτές.

Στην ονομαστική που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 10Α, το οποίο αφορά τις μετατάξεις, 209 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 39 «όχι».
Νομοτεχνικές βελτιώσεις


Όσον αφορά τις νομοτεχνικές αλλαγές ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «θα κριθούν στην πράξη» και επανέλαβε ότι «σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και τη φίλη χώρα της Κίνας και δεν έχουμε αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη μας την καλή θέληση. Αποδείξαμε ότι πολιτικά αξιολογούμε ως πρώτιστη υποχρέωσή μας να υπάρξει η εμπιστοσύνη για να πάρει μπρος η αναπτυξιακή διαδικασία».

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «η φασαρία, η αναταραχή που έγινε μετά την περίφημη επιστολή της COSCO οφείλω να σας βεβαιώσω ότι δεν είχε καμία ουσιώδη βάση. Δεν αποτελούν οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση παραβίαση συμφωνημένων, της σύμβασης παραχώρησης ή κάτι άλλο. Ο παραχωρησιούχος ζητά εγγυήσεις υπερβολικής κάλυψης και γεννήθηκε μείζον ζήτημα χωρίς να χρειαζόταν να γεννηθεί».

Facebook Comments