Credit Suisse: Αυξάνει τα μπόνους για να κρατήσει τα στελέχη της
Credit Suisse: Αυξάνει τα μπόνους για να κρατήσει τα στελέχη της
Credit Suisse: Αυξάνει τα μπόνους για να κρατήσει τα στελέχη της
Παρά τα σκληρά μέτρα αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Credit Suisse, ο διευθύνων σύμβουλος, Τίντζαν Θίαμ, αποφάσισε να τριπλασιάσει συγκεκριμένα μπόνους για να πείσει πολύτιμα στελέχη να παραμείνουν στο «οπλοστάσιό» της.
Αν και η Credit Suisse έχει δημοσιοποιήσει τελευταία μεγάλες ζημιές και έχει δρομολογήσει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με απολύσεις 6.000 ατόμων, ετοιμάζεται να παραχωρήσει 71 εκατ. ελβετικά φράγκα (65,58 εκατ. ευρώ) σε «ειδικά μπόνους» είτε για να μην αποχωρήσουν στελέχη, είτε να προσελκύσει νέα. Τα «ειδικά μπόνους» χρησιμοποιούνται ως μορφή αποζημίωσης σε νέα στελέχη που εγκατέλειψαν την προηγούμενη εργασία τους ή ως έκτακτες αποδοχές για να ενθαρρύνουν υφιστάμενα στελέχη να παραμείνουν.
Οι πληροφορίες για τα «ειδικά μπόνους» της Credit Suisse δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Financial Times. Aποκαλύφθηκε, επίσης, πως και οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Credit Suisse ενισχύθηκαν κατά 14,3 εκατ. ελβετικά φράγκα ως αποζημίωση για να αποχωρήσει από την Prudential και να αναλάβει τα ηνία της ελβετικής τράπεζας τον Ιούλιο του 2015. Η Credit Suisse δεν σχολίασε το δημοσίευμα της Financial Times, αν και προ καιρού ο πρόεδρος του ομίλου δήλωσε πως ο κ. Θίαμ είναι «ο σωστός άνθρωπος γι’ αυτή τη δουλειά».
Επενδυτική τραπεζική
Τον περασμένο Μάρτιο, η ελβετική τράπεζα ανήγγειλε πως περιορίζει δραματικά την παρουσία της στην επενδυτική τραπεζική. Είχαν προηγηθεί απομειώσεις σε επενδύσεις της τάξεως του ενός δισ. δολαρίων από την έναρξη του δ τριμήνου του 2015 μέχρι τότε. Είχε, παράλληλα, υποχωρήσει η κεφαλαιοποίησή της κατά το ένα τρίτο το α τρίμηνο του 2016. Μόνον στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής δρομολογήθηκαν τον Μάρτιο 2.000 απολύσεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των περικοπών στις 6.000 θέσεις εργασίας. Το συνολικό προσωπικό της ελβετικής τράπεζας υπολογίζεται δε στα 48.000 άτομα, εκ των οποίων οι 11.000 δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές.
Το υπόλοιπο του 2016 αναμένεται από τη διοίκηση της τράπεζας να είναι πιο αισιόδοξο. Οι συνολικές ζημιές του α΄ πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 302 εκατ. ελβετικά φράγκα αντί κερδών ενός δισ. ελβ. φρ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. «Ημαστε στη δυσκολότερη θέση –δεν πιστεύω πως θα επιδεινωθούν περισσότερο οι καταστάσεις από το α τρίμηνο», είχε δηλώσει ο κ. Θίαμ. «Παραμένουμε προσεκτικοί σ’ ό,τι αφορά την προοπτική των αγορών, που φαίνεται εύθραυστη. Η αγορά παραμένει ευάλωτη και η ρευστότητα είναι αρκετά περιορισμένη».
Facebook Comments