Μικρότερα κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά από το πρόσφατο ανοδικό σερί, με τους επενδυτές να περιορίζουν τις αγορές τους ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της ΒΟΕ, για την οποία υπάρχουν πολλές φήμες και πολλές εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να αναμένεται τεράστια αύξηση της μεταβλητότητας για το GBP.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένεται μια μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25% από 0,50% που είναι τώρα. Όμως υπάρχει έντονη φημολογία για μια επιθετική κίνηση από την ΒΟΕ στην οποία τα επιτόκια θα οδηγηθούν στο 0,0%. Η συνεδρίαση της ΒΟΕ αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η στερλίνα συνεχίζει να κινείται ανοδικά μετά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Theresa May και το διορισμό των πρώτων στελεχών της κυβέρνησης. Ένας από τους πρωτεργάτες της εκστρατείας του Brexit, ο Boris Johnson, διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών. Στην Αμερική, αυξάνονται και πάλι τα στελέχη της Fed που εκτιμούν ότι μια αύξηση επιτοκίων θα πρέπει να υπάρξει εντός του 2016, καθώς η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς.

  • ΜΙκρά κέρδη για τα ευρωπαϊκά futures εν αναμονή των αποφάσεων της ΒΟΕ.
  • Ισχυρότατα κέρδη καταγράφει το USDJPY που πέρασε επιθετικά πάνω από τα 105,00 γεν.
  • Η διάθεση για ρίσκο συνεχίζεται στις αγορές, με το δολάριο να χάνει έδαφος.
  • Η στερλίνα συνεχίζει να ενισχύεται και το positioning δείχνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έκπληξη.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 9.926 Υψηλό: 9.990 Χαμηλό: 9.888 Κλείσιμο: 9.914

14 07 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης πραγματοποιεί και νέα ανοδική κίνηση με αποτέλεσμα να δοκιμάζει τον ΚΜΟ 200 ημερών όπου είναι μια πρώτη πολύ σημαντική δοκιμασία για τη συνέχεια της ανοδικής τάσης που έχει ξεκινήσει από το Brexit και μετά. Οι 10.350 μονάδες δείχνουν να είναι ο επόμενος στόχος για το δείκτη και φαίνεται ότι δε θα συναντήσει εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή καθώς αν η ΒΟΕ επιστρέψει σε στήριξη της οικονομίας, η διάθεση για αγορές θα εκτοξευτεί στα ύψη. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. σημειώνουν σημαντικές αποκλίσεις, οι οποίες δηλώνουν ότι κάθε αντίσταση αποτελεί πιθανό σημείο διορθωτικής κίνησης. Για την ώρα, οι αγοραστές έχουν το πάνω χέρι και αποφεύγουμε τις πωλήσεις.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

9.930           10.130
9.850           10.260
9.790           10.350
9.730           10.440

Facebook Comments