Προηγείται και φέτος το Game of Thrones στην κούρσα για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy συγκεντρώνοντας 23 υποψηφιότητες. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες.

Το 2015 η δημοφιλής σειρά είχε καταγράψει ακόμα καλύτερες επιδόσεις, καθώς είχε συγκεντρώσει 24 υποψηφιότητες και της είχαν απονεμηθεί 12 βραβεία στην τελετή βράβευσης, αριθμός ρεκόρ.

Μεταξύ των φετινών υποψηφιοτήτων είναι αυτές της καλύτερης δραματικής σειράς, καλύτερου β ανδρικού ρόλου για δύο ηθοποιούς της και τρεις υποψηφιότητες για τον καλύτερο β γυναικείο ρόλο.

Επιπλέον η τηλεοπτική σειρά του δικτύου HBO προηγείται μίας εκπομπής τελείως διαφορετικού ύφους, του The People vs O.J. Simpson: American Crime Story, μίνι σειράς που πραγματεύεται την πολύκροτη δίκη του διάσημου Αμερικανού αθλητή και ηθοποιού, την οποία προβάλλει το δίκτυο FX κι έχει συγκεντρώσει 22 υποψηφιότητες.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι εκείνες για τον καλύτερο α ανδρικό ρόλο για τους Κούμπα Γκούντινγκ Τζ. και Κόρτνεϊ Β.Βανς και καλύτερης ηθοποιού για την Σάρα Πόλσον.

Το δίκτυο FX, θυγατρική του ομίλου 21st Century Fox, έχει συγκεντρώσει επίσης 18 υποψηφιότητες για την σειρά Fargo, που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Ίθαν και Τζόελ Κοέν που προβλήθηκε το 1996.

Το Game of Thrones θα αναμετρηθεί για το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με το Homeland του δικτύου ShowtimeΤhe Americans του δικτύου FX, το Better Call Saul του AMC, το Downton Abbey του PBS, το House of Cards του Netflix και το Mr. Robot του USA Networks.

Στις κωμικές σειρές, η πολιτική σάτιρα του Veep του HBO προηγείται με 17 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών καλύτερης ηθοποιού για την Τζούλια Λούις Ντρέιφους.

Facebook Comments