Βασικό σενάριο: Πιθανότητα 75%, EURUSD -0,75%

Τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, αλλά η dovish ρητορική του Mario Draghi στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει θα διατηρήσει ανοιχτό το σενάριο και νέων μέτρων το Σεπτέμβριο. Αυτό είναι σύμφωνο με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς αλλά και της Citi. Τα swaps δείχνουν 40% πιθανότητα για μείωση επιτοκίων κατά 0,11% το Σεπτέμβριο και 80% το Δεκέμβριο. 

Dovish ΕΚΤ: Πιθανότητα 15%, EURUSD -3,0%

Οτιδήποτε πριν από το Σεπτέμβριο θα αποτελέσει ισχυρή dovish έκπληξη. Τα λόγια του Draghi θα έχουν μεγάλη βαρύτητα. Σε ένα τέτοιο σενάριο η ρητορική του Mario Draghi θα είναι ανάλογη του Ιανουαρίου 2015, όπου και ανακοίνωσε το επερχόμενο QE. 

Hawkish ΕΚΤ: Πιθανότητα 10%, EURUSD +2,0%

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για τις αγορές. Φυσικά δε σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια, αλλά ότι θα υιοθετήσει μια αρνητική στάση για περαιτέρω μέτρα και πιθανόν θα υπάρξει αλλαγή στις εκτιμήσεις. Η αγορά τρέφει πολύ μικρές φιλοδοξίες για κάτι τέτοιο.

Τι περιμένει η Citi για το EURUSD;

Μια έντονη κίνηση (ανάλογα με το σενάριο) και στη συνέχεια προσπάθεια σταθεροποίησης. Η Citi είναι short στην ισοτιμία με βάση τα μοντέλα που παρακολουθεί.

20 07 16 eur

Facebook Comments