Το πλήρωμα του USS Enterprize σε νέες περιπέτειες στο ολοκαίνουριο STAR TREK, ολοκαίνουριος Zean Dujardin και κερασάκι στην τούρτα 95 με την Blake Lively με μπικίνι !!! Καλή σας διασκέδαση….

STAR TREK BEYOND  2/5
Σκηνοθεσία : Justin Lin
Πρωταγωνιστούν : Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban

Το πλήρωμα του USS Enterprize απέναντι σε έναν νέο αντίπαλο πιο μοχθηρό από ποτέ……

Έχουν πάρει το κολάι πια και οι δημιουργοί του καινούριου Star Trek κάνουν καλές ταινίες. Τούτο εδώ μάλιστα συγκεντρώνει και πιο πολλά χαρακτηριστικά της παλιάς πετυχημένης σειράς, κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι πρόκειται για ένα διπλό επεισόδιο. Μάλιστα για πρώτη φορά στη “νέα εποχή” εισάγεται και το στοιχείο της εξερεύνησης ενός καινούριου άγνωστου κόσμου, που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της σειράς και ήταν για πολλούς – μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων – το πιο ενδιαφέρον συστατικό. Στο φιλμ οι ρυθμοί πέφτουν παρότι ο Lin έρχεται με φόρα από τα Fast and Furious καθώς οι δημιουργοί είδαν ότι αυτό το φρενήρες των πραγμάτων μπορεί να δούλεψε στο πρώτο φιλμ, “χάλασε” όμως το δεύτερο. Μάλιστα ο Pine εμφανίζεται να έχει πολλά υπαρξιακά ερωτήματα !!! Ερμηνείες καλές , όχι κάτι φοβερό , πλην του Anton Yelchin ο οποίος είναι εξαιρετικός και μάλιστα στους τίτλους τέλους αναφέρεται ότι η ταινία είναι αφιερωμένη σε εκείνον!! Σπάνιο αν μη τι άλλο καθώς ο άνθρωπος είναι εν ζωή, νεώτατος και εξαιρετικός ηθοποιός. Στις σκηνές δράσης , ο Lin είναι στο στοιχείο του οπότε παίρνει πολύ καλό βαθμό όμως από πλευράς πρωτοτυπίας δεν διεκδικεί καθόλου δάφνες καθώς πάει ως εκεί που πήγαν και οι προηγούμενοι χρησιμοποιώντας κι αρκετά κλισέ. Για την ακρίβεια μάλλον είναι το πιο προβλέψιμο από τα 3 φιλμ. Δεν μου άρεσε επίσης που κάποια από τα σκηνικά στον πλανήτη φαίνονται ψεύτικα , αποφάσισα να το αποδώσω σαν φόρο τιμής στη σειρά και όχι σαν αστοχία της παραγωγής, στο μάτι πάντως χτυπάει άσχημα. Μια καλή περιπέτεια με ρετρό χαρακτηρά….

THE SHALLOWS/ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ    1.5/5
Σκηνοθεσία : Jaume Collet-Serra
Πρωταγωνιστούν : Blake Lively, Oscar Jaenada

Περίπου 200 μέτρα από την ακτή , η Νανσι ( Lively) δέχεται επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία ενώ κάνει σερφ. Η επιστροφή της στην ακτή αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση…

Στη μέση του καλοκαιριού, μια ταινία με την Blake Lively με μαγιό είναι ό,τι πρέπει. Κερασάκι στην τούρτα ο καρχαρίας και ο Serra που ξέρει να φτιάχνει τουλάχιστον υποφερτά θρίλερ ( Orphan, Non Stop). Πράγματι τουλάχιστον στα 75 το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο με εκπληκτικές slow motion υποβρύχιες λήψεις και τον Serra σε φόρμα να κλιμακώνει πολύ όμορφα την ένταση. Από από εκεί και πέρα το πράγμα ξεφεύγει λίγο και η γεύση πικρίζει παρά το γεγονός ότι η ταινία δεν πουλά τον εαυτό της σαν κάτι περισσότερο από αυτό που στην ουσία είναι. Ένα απλό στη σύλληψη θρίλερ που παίζει με τον προαιώνιο ανθρώπινο φόβο ότι κάποια μέρα θα γίνει μεζές….Η Lively μια χαρά τον υποδύεται το ρόλο που δεν έχει πολλά διαλογικά μέρη – αφού σχεδόν σε όλη την ταινία είναι μόνη της και όλη η ταινία είναι επάνω της – με την εφευρετικότητα της όμως ( άντε καλά και με το μπικίνι της) μας κάνει να νοιαστούμε για την τύχη του χαρακτήρα της . Οι τρυπούλες στο σενάριο υπάρχουν αλλά τις ξεχνάς ενώ θα μπορούσε να αποφύγει τις υπερβολές, μερικές φορές το απλό είναι προτιμητέο. Για καλοκαιράκι είναι αρκετά δροσερό, χωρίς πάντως να αποφεύγει τα….ρηχά νερά.

OUR KIND OF TRAITOR     1.5/5
Σκηνοθεσία : Suzanna White
Πρωταγωνιστούν : Ewan McGregor, Stellan Skargard, Naomi Harris,Damian Lewis

Στη διάρκεια των διακοπών του ζευγάρι Βρετανών γνωρίζει Ρώσο επιχειρηματία/μαφιόζο. Όταν εκείνος ζητά από τους νέους του φίλους να μεταφέρουν στις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απόρρητες πληροφορίες , μπλέκονται σε ένα βρώμικο παιχνίδι κατασκοπίας και πολιτικής…..

Άλλο ένα βιβλίο του μάστορα αυτής της θεματολογίας John Le Carre. Μπορεί να μην είναι της ποιότητας του Constant Gardener ή ακόμη και του The Most Wanted Man , είναι όμως ένα καλό φιλμ. Skarsgard – ως είθισται – πολύ καλός αλλά και ο McGregor είναι στιβαρός , σε υψηλό επίπεδο φωτογραφία και παραγωγή. Εκείνη που δεν στέκεται στο ύψος των υπολοίπων, είναι αυτή που δεν πρέπει, η White δηλαδή. Μπορεί να είναι και λογικό αφού είναι γνωστή για τις τηλεοπτικές δουλειές της. Για να είμαι δίκαιος βέβαια το χτίσιμο της πλοκής είναι πολύ καλό , τόσο που σε κάνει να δέχεσαι αβίαστα και ορισμένες ανορθογραφίες του σεναρίου. Όταν όμως μπαίνουμε στο κύριο μέρος της πλοκής, εκεί…σβήνουν τα φώτα. To σενάριο δεν έχει πια ανορθογραφίες αλλά φλερτάρει με το γελοίο – αφού οι σεναριογράφοι έχουν πάρει δυστυχώς πολλές πρωτοβουλίες που καμιά σχέση δεν έχουν με το βιβλίο-, η White αδυνατεί να επιταχύνει το ρυθμό και φορτώνει το φιλμ με εναλλαγές τοποθεσιών ώστε να νομίζεις ότι βλέπεις επεισόδιο του Travelplanet…

UN HOMME A LA HAUTEUR/ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΎΨΟΣ ΣΟΥ     1/5
Σκηνοθεσία : Laurent Tirard
Πρωταγωνιστούν : Jean Dujardin, Virginie Efira

Ο Alexandre ( Dujardin ) βρίσκει ένα κινητό τηλέφωνο και κανονίζει να συναντήσει την κάτοχο του. Η χημεία είναι εκεί , η έλξη άμεση όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Alexandre δεν είναι Μέγας καθώς είναι μόλις 1,50 μέτρα !!!

Βασισμένη στην Αργεντίνικη ταινία Corazon de Leon (2014) που αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα των γκάουτσος. Εδώ μάλλον πρόκειται πάντως για μεγάλη αποτυχία, αντιστρόφως ανάλογη του ύψους του  Γάλλου Clooney στο φιλμ. Ενώ η ιδέα του φιλμ είναι αρκετά φρέσκια – αν και δεν την εξερευνά πλήρως το φιλμ, τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Tirard για να καταδείξει το άβολο της σχέσης βρωμάνε μούχλα. Βρήκα τουλάχιστον κακόγουστο να βλέπω τον Dujardin να ποδοπατιέται από το σκύλο της οικογένειας ή να κάθεται σε τεράστιες καρέκλες…Εκτός από τα οπτικά εφέ η ταινία έχει κι άλλα προβλήματα. Ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι βρίσκει ο ένας στον άλλο , υποτίθεται για τόσο παράταιρους εραστές θα έπρεπε να βλέπουμε την οθόνη να βγάζει φωτιές. Αντίθετα μάλλον οι πρωταγωνιστές  κάνουν σαν παντρεμένο πολλά χρόνια ζευγάρι. Εραστές είπα;;; Δεν υπάρχει ερωτική σκηνή !!! Ναι σε γαλλική ρομαντική κομεντί !!!!! Όαση ο Dujardin , “σφιγμένη” η Efira.. “Κοντύτερη” του αναμενόμενου…

 

Facebook Comments