«Ρε μαν, που να πάμε διακοπές να τα κάνουμε λίμπα φέτος;» . Η απάντηση ήταν εύκολη. Μόνο ένα μέρος στο δυτικό κόσμο είναι τόσο παραδομένο στην ανομία και το μπάχαλο, αλλά παράλληλα παρέχει την ασφάλεια να μη σε σφάξουν στον ύπνο σου ή αν σε πιάσουν με κατοχή παράνομης ουσίας να μη σε κλείσουν σε ένα σκοτεινό κελί στη Γκόα όπου θα περάσεις τα επόμενα 10-15 χρόνια ως η φιλενάδα ενός τεράστιου ασιάτη καλυμένου με τατουάζ που είναι μέσα για παιδεραστία. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο υπέροχος παράδεισος που κάνεις ό,τι σου γουστάρει, θα κάνεις τον επαναστάτη μάγκα ξέροντας ότι δε θα έχεις την παραμικρή επίπτωση όταν θα ρίχνεις ανενόχλητος ένα γερό πρωινό χέσιμο πάνω σε γραφείο δημαρχείου;

 

Μα φυσικά η Ελλάδα, εκεί που ο κάθε άπλυτος αναρχομπαχαλάκος ζει το μύθο του.

Τί Κινέζοι και κουραφέξαλα; Ποιοι γάμοι στη Σαντορίνη; Αυτός είναι ο τουρισμός που επιθυμεί πραγματικά η τωρινή κυβέρνηση, με μια φανταστικά πρωτοποριακή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού της κυρίας Έλενας «είμαι μόνιμα σε ταξίδι αναψυχής» Κουντουρά και του Υπουργείου Προστασίας (καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας)  του Πολίτη του κυρίου Νίκου «εγώ απλά περαστικός είμαι ρε παιδιά» Τόσκα.

 

Ειδομένη, Πειραιάς, Ελληνικό, Λέρος, Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη. Έξι εκπληκτικοί τουριστικοί προορισμοί μπαχαλάκηδων, «αλληλέγγυων»  και λοιπών ατόμων που η αλήθεια είναι δεν έχουν και ιδιαίτερα καλή σχέση με την καθαριότητα ή οτιδήποτε τους θυμίζει ότι στον πραγματικό κόσμο δεν θα τα κατάφερναν να επιζήσουν ούτε για 0,03 δευτερόλεπτα μια και τα προσόντα τους περιορίζονται στο τρίαθλο “σπάω-καίω-καπνίζω μπάφους”.

 

«Νταξ, μωρέ, δεν προκαλούν και κάνα πρόβλημα” ήταν ουσιαστικά η απάντηση του δημοσιογράφου Γιώργου «τσισάκια πάνω μου» Κυρίτση, αυτού του εξαιρετικού βουλευτή του Σύριζα, στην παρατήρηση ότι το ΑΠΘ, ένα από τα τρία μεγαλύτερα και πιο σημαντικά Πανεπιστήμια της χώρας, έχει μετατραπεί μετά από παράνομη εισβολή και κατάληψη, σε ένα τσαντίρι γεμάτο σκηνές, ντουσιέρες, καντίνες και χέστρες. Πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι: ποιοι είναι αυτοί οι τύποι του “No Border Camp” και γιατί κατά την πλειοψηφία μελών της κυβέρνησης αν κρίνουμε από την έλλειψη αντίδρασης της αστυνομίας στις καταστροφές του υπέστη το κτήριο “δεν τρέχει κάστανο μαν»;

 

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι σήμερα, το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης “υποδέχτηκε” αυτά τα χαρούμενα παιδιά των οποίων τα χαμόγελα ήταν κρυμμένα πίσω από κουκούλες (γιατί έτσι ρε κουμάσι, το θάρρος της πράξης και οι συνέπειες είναι για τους φιλελέδες) την ώρα που έσπαγαν τα πάντα, έβαλαν φωτιά σε υπολογιστές, τρομοκρατώντας τους υπάλληλους. Αλλά νταξ, όπως λέει ο Κυρίτσης, τί πρόβλημα προκάλεσαν τα παιδιά ρι;

 

Για την ακρίβεια, ο αγαπητός κύριος Τόσκας έκανε αυτή την very important δήλωση ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάσταση του υπέρτατου μπάχαλου που επικρατεί:

 

«Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για την δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στην χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».

 

Είναι αλήθεια ότι οι σπασμένοι υπολογιστές, τα πεσμένα ράφια, οι μπογιές στους τοίχους του Δημαρχείου, η απειλή κατά της σωματικής ασφάλειας των εργαζομένων, η ρίψη μολότωφ, η καταστροφή του χώρου του Πανεπιστημίου, όλα καταγεγραμμένα με εικόνες, βίντεο και μαρτυρίες ανήκουν σε μια «ψευδεπίγραφη απεικόνιση της πραγματικότητας”. Αυτό εννοείται σε σχέση με την πραγματικότητα που ζει η κυβέρνηση, όπου όλα είναι καλά, η ανάπτυξη καλπάζει ξέφρενα με τα μαλλιά να ανεμίζουν, ο Ερντογάν είναι δημοκράτης, οι συντάξεις δεν έχουν κοπεί, όσοι διαμαρτύρονται είναι ακροδεξιοί, τα Εξάρχεια είναι το κοσμικό κέντρο της Αθήνας και σπάνια Pokemon έχουν κατακλύσει το Μαξίμου. Α ναι, επίσης το Game Of Thrones θα προβληθεί όχι με καθυστέρηση, αλλά την άλλη εβδομάδα και θα είναι 20 επεισόδια.

 

 Όλα καλά και «Δεεεν κάνει – κρύυο στη – Yol-α-δααα». Καλή φάση μαν.

 

‘Άρης Ασημακόπουλος

Facebook Comments