Μετά από μια νύχτα τρόμου στο Μόναχο, όπου ένας 18χρονος Ιρανογερμανός σκότωσε εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά τουλάχιστον 21, η πόλη από το πρωί προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν και πάλι κανονικά, όπως μετέδωσε μέσω twitter η αστυνομία του Μονάχου. Μόνο ο σταθμός στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο παρέμεινε κλειστός.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 6 μμ ένας 18χρονος Ιρανογερμανός άνοιξε πυρ στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο και στη συνέχεια εικάζεται ότι αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με στοιχεία διάφορων ΜΜΕ ολόκληρη η περιοχή συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη και να διενεργούνται έρευνες. Η αστυνομία χθες απήυθυνε διαρκώς εκκλήσεις στον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να αποφεύγει πλατείες και δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος.

Η σορός του 18χρονου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών ο δράστης φέρεται να έδρασε μόνος του ενώ δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα πιστόλι.

Τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ έγινε γνωστό ότι ζούσε χρόνια στο Μόναχο. Διαθέτει τόσο γερμανικό όσο και ιρανικό διαβατήριο και μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ συναντάται στο Βερολίνο με τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας και προστασίας του Συντάγματος BND και ΒΚΑ και το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην καγκελαρία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επέστρεψε εσπευσμένα από την Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα:

Πυροβολισμοί και σε δεύτερο σημείο εντός του Μονάχου, εκτός από το εμπορικό κέντρο Olympia της πόλης. Έχει κλείσει ο κεντρικός σταθμός της πόλης, όλα τα δρομολόγια των ΜΜΜ και οι αυτοκινητόδρομοι. Οι ένοπλοι δράστες, οι οποίοι είναι τουλάχιστον τρεις, δεν έχουν συλληφθεί και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από το Μόναχο, η αστυνομική δύναμη ενισχύεται. Η νεκροί είναι τουλάχιστον έξι και πολλοί τραυματίες.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν κάπου κοντά καταφύγιο και να αποφύγουν όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Με επιφύλαξη αναμεταδίδονται οι παρακάτω ειδήσεις:
Σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο την Bild υποστηρίζει ότι ένας εκ των ενόπλων αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με την Daily Mirror ένας εκ των δραστών φώναζε «Είμαι Γερμανός». 

 
Πριν λίγη ώρα στο εμπορικό κέντρο Øez -Olympia-Einkaufszentrum άνδρας άρχισε να πυροβολεί προς το πλήθος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και αρκετοί τραυματίες. 
 
Το κτήριο έχει εκκενωθεί με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος, η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς ο ένοπλος που επιτέθηκε δεν έχει συλληφθεί. 

Facebook Comments