«Όχι» από ΑΝΕΛ για το Τέμενος – εγκρίνεται με τις ψήφους της αντιπολίτευσης
«Όχι» από ΑΝΕΛ για το Τέμενος - εγκρίνεται με τις ψήφους της αντιπολίτευσης
«Όχι» από ΑΝΕΛ για το Τέμενος - εγκρίνεται με τις ψήφους της αντιπολίτευσης
Η δρομολόγηση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, των τελικών διαδικασιών για την ανέγερση ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, στην Αθήνα, αποτελεί σήμερα την αιτία μιας νέας εκδήλωσης ενδοκυβερνητικών αναταράξεων: οι ΑΝΕΛ δήλωσαν, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, πως καταψηφίζουν τη ρύθμιση, διαφωνώντας με το περιεχόμενό της. Πρόκειται για άρθρο νομοσχεδίου που κατατέθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια.
Εκτός από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, καταψηφίζουν τη ρύθμιση και οι βουλευτές του Ν. Μιχαλολιάκου. Αντιθέτως, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ –παρά κάποιες επιφυλάξεις, και Ποτάμι την υπερψηφίζουν, γεγονός το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι η επίμαχη ρύθμιση θα γίνει νόμος του κράτους.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με διαφορετική γραμμή έναντι εκείνης που σε συγκεκριμένες υποθέσεις υιοθετεί ή προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν προηγηθεί άλλες περιπτώσεις εμπλοκών, όπως με τα σχέδια νόμου για την ιθαγένεια, για τα ομόφυλα ζευγάρια, ή και διατάξεις οι οποίες αφορούσαν την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις μικρές ζυθοποιΐες και την ερασιτεχνική αλιεία. Μάλιστα, όσον αφορά την τελευταία περίπτωση, η διάταξη εκείνη (προέβλεπε καταβολή παραβόλου προκειμένου να συμπεριληφθούν σε ειδικό μητρώο τα σκάφη ερασιτεχνικής αλιείας) είχε «ακυρωθεί» δεδομένου ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει στη σχετική ψηφοφορία επιφύλαξη και ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν το μόνο κόμμα που την υπερψήφιζε δεν εκπληρούσε λόγω κοινοβουλευτικής δύναμης την προϋπόθεση της δεδηλωμένης πλειοψηφίας.
Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται, σύμφωνα με συζητήσεις στο Περιστύλιο, να είναι μεταξύ εκείνων που θα κυριαρχήσουν στην αυριανή διαδικασία στην Ολομέλεια, αφενός επειδή η Χ.Α. έχει προαναγγείλει κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας, και αφετέρου διότι θεωρείται πιθανό η νέα διαφοροποίηση στους κόλπους του δικομματικού κυβερνώντος σχήματος να αξιοποιηθεί πολιτικά από την αντιπολίτευση, για προφανείς πολιτικούς λόγους.
Facebook Comments