Τέλος στα «σκιώδη» ενοίκια που εισπράττουν κάθε χρόνο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του Airbnb και άλλων ιστοσελίδων που προσελκύουν εκατομμύρια μισθωτές σκοπεύει να θέσει η κυβέρνηση μετά και τις καταγγελίες του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων ότι, ενώ έχουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών, χάνονται κάθε χρόνο περίπου 270 εκατ. ευρώ από τις «γκρίζες» μισθώσεις. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου με το οποίο θα επιβάλλεται τέλος 3% σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω γνωστών ιστοσελίδων ή ζητούν η κατάθεση του μισθώματος να τους γίνεται μέσω παγκόσμιας χρηματοοικονομικής πλατφόρμας σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Παράλληλα τα ποσά θα πρέπει να δηλώνονται στη φορολογική δήλωση και να φορολογούνται με τους συντελεστές με τους οποίους επιβαρύνονται τα εισοδήματα από ενοίκια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μητρώου στο οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν με αυτόν τον τρόπο τα ακίνητά τους θα κληθούν να τα δηλώσουν. 

Facebook Comments