Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προχώρησαν άμεσα τόσο ο υπυργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, όσο και η ΚΕΔΕ, ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο δήμος Αθηναίων, από την πλευρά του, καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της Θέμη Μπαλασόπουλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών στη δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη» και σημειώνει ότι επικοινώνησε ήδη μαζί του προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. «Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει ο υπ. Εσωτερικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει κι αυτό την «απαράδεκτη επίθεση», την οποία χαρακτηρίζει «φασιστική». Όπως σημειώνει, η επίθεση εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ «την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων σε δριμεία ανακοίνωση σημειώνει ότι η σωματική επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, «αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μάλιστα, καταφέρεται ευθέως κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον οποίον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και καταλήγει: «Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπουκικές επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων».

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμίνης αποτέλεσε αντικείμενο λεκτικών επιθέσεων και οργής των εργαζομένων ήδη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια, κατά την αποχώρησή του, προπηλακίσθηκε από παρισταμένους έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προκλήθηκαν φθορές στο αυτοκίνητό του.

Facebook Comments