«Η Ευρώπη οδηγείται σε ολισθηρούς δρόμους, οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των ηγετών της ΕΕ καταστρέφουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι περιοριστικές πολιτικές είναι αδιέξοδες, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, ενώ το κοινωνικό κράτος διαλύεται» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Henri Malosse, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στον οποίο παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα της ανεργίας των νέων.

Στη συνάντηση -στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, καθώς και τα μέλη της Κ Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Στ. Παππάς, υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ο Γ. Γαβρίλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής- διαπιστώθηκε ευρεία σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρά σχετικά με τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούν οι σημερινοί ηγέτες ΕΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε, επίσης, ότι «απαιτείται μια ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αλλάξει η Ευρώπη, να υπάρξει δημοκρατία και ενίσχυση των θεσμών που να εκφράζουν γνήσια τους λαούς και κοινωνική δικαιοσύνη βασισμένη στην ανάπτυξη με σταθερές θέσεις εργασίας, με προστασία της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, ως ελάχιστα προαπαιτούμενα».

«Νέες ανθρωποθυσίες»

Επίσης, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «νέες ανθρωποθυσίες» σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι απολύσεις, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού που θα τον συμπιέσει περαιτέρω, καθώς και τα νέα μνημονιακά μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, που περιβάλλεται από ανέξοδες αναφορές περί ανάπτυξης και χιλιοειπωμένους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, προσθέτει, η αναφορά στην ανακοίνωση της τρόικας για την «αβέβαιη προοπτική ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας και, για το 2014, προαναγγέλλει και τις νέες αποτυχίες που θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

Η δε μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί το πιο σύντομο μνημονιακό ανέκδοτο. Έχουν αναγάγει ως εχθρό τους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ακυρώνοντας τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο, συμπληρώνει.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και εγγύηση για τη δημοκρατία, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments