Οι απώλειες όχι απλώς είναι μεγάλες στις τράπεζες, αλλά διευρύνονται. Η αίσθηση που έχει η αγορά είναι ότι δεν πρόκειται  να δοθεί καμία διευκόλυνση στα πιστωτικά ιδρύματα για να πραγματοποιήσουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, που σημαίνει ότι από αύριο θα μπορούν να δημοσιεύσουν προσκλήσεις για τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων. 

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται ένα ακόμα σφυροκόπημα με απώλειες 4,5%, στις 133 μονάδες, επίπεδα τα οποία αποτελούν πολυετή χαμηλά… 

Μεγάλες πιέσεις έχουν βγει στην  Alpha, που υποχωρεί πάνω από 7%, στα 74 λεπτά και 2,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση πάνω από 6% στην Eurobank, κάτω από τα 30 λεπτά, πάνω από 6% υποχωρεί και η Πειραιώς, στα 0,18 ευρώ και πάνω από 5% η Εθνική, στα 73 με 74 λεπτά, διακινώντας περισσότερα από 4 εκατ. τεμάχια.

Κατά  τα άλλα, διατηρείται σε αρνητικό πρόσημο ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και μάλιστα  με σχετικά αυξημένες συναλλαγές σε σχέση  με το προηγούμενο διάστημα, κοντά στα 42 εκατ. ευρώ. Προφανώς, όπως εξηγούν χρηματιστές, οι επενδυτές, σπεύδουν να πάρουν τα «κερδισμένα» της χθεσινής μέρας.

Πιέσεις βγαίνουν επίσης στην Τέρνα Ενεργειακή, μετά τα χθεσινά κέρδη και στην Motor Oil, που υποχωρεί πάνω από 3% και με την αγορά να μην ενθουσιάζεται από τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης.  Πτώση πάνω από 25 για τη ΔΕΗ, τη Βιοχάλκο, την Ελλάκτωρ και την Τιτάν, ενώ υπό έλεγχο τελούν οι  πιέσεις στον Μυτιληναίο, τη ΜΕΤΚΑ, τα ΕΛΠΕ και τον ΟΠΑΠ.

Facebook Comments