Με πολύ μικρές διακυμάνσεις συνεχίζεται η εβδομάδα, καθώς από τη μια η έλλειψη συναλλακτικού ενδιαφέροντος και από την άλλη η αναμονή της ομιλίας της Yellen στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole, περιορίζουν τις τοποθετήσεις των επενδυτών.

Από τα σημαντικότερα γεγονότα τα οποία θα παρακολουθήσουμε είναι η ανακοίνωση του γερμανικού ΑΕΠ αλλά και η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της Glencore. Στις υπόλοιπες αγορές, η Wall Street συνεχίζει να κινείται με το μικρότερο εύρος διακύμανσης των τελευταίων ετών, ενώ και ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, εμφανίζει μια απίθανη συμπεριφορά η οποία δε μπορεί να διατηρηθεί για πολλές ημέρες ακόμα. Ο όγκος συναλλαγών στα call options αυξάνεται δραματικά και οι επενδυτές περιμένουν μια απότομη βραχυπρόθεσμη βουτιά για τους δείκτες στη Wall Street.

  • Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ συντάραξε την ιταλική πόλη Amatrice. Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί.
  • Ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ έχει διαδοχικές συναντήσεις με Κατάρ, Ιράν και Αλγερία.
  • Υποβρύχιος βαλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας, αποκρούστηκε από την αμυντική προστασία της Ιαπωνίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης.
  • Οκτώ αμερικανικές κεντρικές τράπεζες επιθυμούν αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% έναντι 6 τον Ιούνιο.
  • Η Goldman Sachs αποχωρεί από την Αυστραλία και πουλάει τα assets της.

Ανάλυση αγοράς

24 08 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης εμφανίζει μια εξαιρετικά αρνητική συμπεριφορά στο εβδομαδιαίο γράφημα, καθώς η αντίσταση του τριγωνικού σχηματισμού, έχει επιφέρει πιέσεις ενώ ταυτόχρονα οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. αρχίζουν και συγκλίνουν. Βραχυπρόθεσμα εκτιμούμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για μια κορύφωση αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με ένα κλείσιμο κάτω από τις 10.375 μονάδες. Ωστόσο για την ώρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής δυναμικής και οι οποιαδήποτε τοποθέτηση έχει αυστηρό χρονικό ορίζοντα 1-3 ημερών. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι καταλυτικές για την πορεία του γερμανικού δείκτη.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

10.500          10.610
10.365          10.770
10.245          10.850
10.130          10.960

Facebook Comments