Οριστικά τέσσερις θα είναι οι δημοπρατούμενες άδειες, όπως ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση εν όψει της διαδικασίας δημοπράτησης την προσεχή Τρίτη 30 Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου σε σημείωμά του με τίτλο «16 αλήθειες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών» οι δημοπρατούμενες άδειες είναι οριστικά τέσσερις, καθώς «τόσες ‘σηκώνει’ η αγορά, δεδομένου ότι η σχετική διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει κατά τα μνημονιακά χρόνια από 600 στα 180 εκατ. ευρώ». «Καμία συζήτηση για επιπλέον άδειες, με βάση τα σημερινά δεδομένα», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα με τους οποίους «σήμερα λειτουργούν τηλεοπτικοί σταθμοί ζημιογόνοι, που επιβίωναν χάρη στο τρίγωνο της διαπλοκής ‘κανάλια – τράπεζες – πολιτικοί’, ανταλλάσσοντας την πολιτική στήριξη σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με θαλασσοδάνεια».

Αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου, στα γραφεία της ΓΓΕΕ θα διεξαχθεί προσομοίωση της δημοπρασίας και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ώστε να «εκπαιδευτούν» πλήρως και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα την ερχόμενη Τρίτη.

«Η κυβέρνηση βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι τονίζοντας ότι «Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν ποτέ διαγωνισμό για τα κανάλια, αλλά έδωσαν 15 παρατάσεις ‘προσωρινά νόμιμης λειτουργίας’». Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει το ντροπιαστικό ‘προνόμιο’ να μην έχει ποτέ διενεργήσει διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών».

Facebook Comments