Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποδείχθηκε ότι ήταν αδύνατο να ανατραπεί από τους Δανούς, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο διάστημα αυτό. Ο προβληματικός Παναθηναϊκός του ημιχρόνου, αντέδρασε στην επανάληψη με τις κινήσεις του Στραματσόνι (Λέτο αντί Ιμπάρμπο και Λουντ αντί Λεντέσμα), έφτασε στην ισοφάριση και πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους ομίλους μετά από «διάλειμμα» ενός έτους.

Όπως ήταν λογικό οι Δανοί μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν την άμυνα του «τριφυλλιού», που στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες του έβγαιναν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική ομάδα ήταν η μεσαία γραμμή του. 

Ο κακός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 38΄, όταν ο Ιμπάρμπο βρέθηκε απέναντι από τον Τόπελ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπρόντμπι.

Η είσοδος του Λέτο στο δεύτερο μέρος έκανε πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, που άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο και να κρατάει περισσότερο τη μπάλα στο κέντρο. Στο 54΄, μάλιστα, από εναλλαγή Λέτο-Γουακάσο και γύρισμα του τελευταίου, ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έπιασε από πολύ κοντά ήταν απελπιστικά άστοχο.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του όσο περνούσε η ώρα και στο 65΄ πήρε αυτό που δικαιούτο με βάση την εικόνα του στο δεύτερο μέρος. Από τη σέντρα του Λουντ ο Ιβανόφ με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1 και ουσιαστικά όλα είχαν τελειώσει. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να φύγει νικητής από το γήπεδο, αλλά στο 83΄ ο Λουντ απέτυχε να νικήσει τον Τόπελ.

Facebook Comments