Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Ασπρόπυργο και στη Χίο.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που μαινόταν από το βράδυ της Πέμπτης στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Οι φλόγες έκαιγαν σε πευκόφυτη περιοχή και δεν απείλησαν κατοικίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δυο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Φωτιά σε εξέλιξη και σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 3.30 τα ξημερώματα στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνος και μπήκε από τον δήμο Αχαρνών στα Άνω Λιόσια έχει σβήσει δήλωσαν στον ΣΚΑΪ οι αντιδήμαρχοι Φυλης Μιχάλης Οικονομάκης και Δημήτρης Καμπόλης

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη η φωτιά ξέσπασε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Έχει καεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είχε μέσα φιάλες και γίνεται ερευνά απο την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Facebook Comments