Η νέα σαιζόν του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη για τη διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής θέσης. Τα προγνωστικά για την έκβαση της φετινής Μπουντεσλίγκα δίνουν και παίρνουν, αλλά ένα πράγμα φαίνεται να είναι ήδη σίγουρο: η συνέχεια της «δυναστείας» της Μπάγερν Μονάχου. Αυτό εκτιμά το σύνολο σχεδόν των 18 προπονητών της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων dpa, σχεδόν όλοι οι προπονητές των ομάδων της Μπουντεσλίγκα συγκλίνουν στην άποψη ότι οι Βαυαροί θα συνεχίσουν και φέτος το σερί των επιτυχιών, όντας αισθητά ισχυρότεροι των ανταγωνιστών τους. Φαβορί να αναλάβουν τον ρόλο του διώκτη της Μπάγερν είναι η ριζικά ανανεωμένη Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στον ρόλο του αουτσάινντερ για να απειλήσουν τους νταμπλούχους Γερμανίας οι γερμανοί προπονητές «βλέπουν» τις Σάλκε και Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Ένας ποντάρει στην έκπληξη

Κι ενώ όλοι σχεδόν οι κόουτς των κορυφαίων γερμανικών ομάδων θεωρούν λίγο ή πολύ βέβαιη την τελική επικράτηση των Βαυαρών του Κάρλο Αντσελότι, ένας τολμά να διαφοροποιηθεί. Ο Παλ Νταρντάι, προπονητής της Χέρτα Βερολίνου, δηλώνει πεπεισμένος ότι «η Λεβερκούζεν θα καταφέρει αυτή τη φορά να κάνει την έκπληξη». Πού βασίζει τη ριψοκίνδυνη πρόβλεψή του; «Ταχύτητα, καλός προπονητής. Θα τα καταφέρουν. Και το να είναι μονίμως πρωταθλήτρια η Μπάγερν είναι και βαρετό», σχολιάζει χαριτολογώντας ο ούγγρος τεχνικός της Χέρτα.

Παρότι όλοι σχεδόν αναγνωρίζουν τη σαφή ανωτερότητα της ομάδας του, ο νέος προπονητής των Βαυαρών Κάρλο Αντσελότι παραμένει μετριόφρων, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «πολλές καλές ομάδες. Η Ντόρτμουντ θα είναι μάλλον ο πιο σκληρός ανταγωνιστής. Έχουν αγοράσει πραγματικά καλούς, νεαρούς παίκτες με πολύ ταλέντο», λέει επαινετικά ο ιταλός κόουτς, προβλέποντας ότι «θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Ελπίζουμε βεβαίως να το κερδίσουμε».

Αινιγματικός ο κόουτς της Ντόρτμουντ

Οι κόουτς της Μπουντεσλίγκα πιστώνουν μεν στην Μπάγερν τον τίτλο του φαβορί για ακόμη μία χρονιά, ωστόσο εύχονται ομόψυχα το νέο πρωτάθλημα να μην είναι τυπική διαδικασία για τους Βαυαρούς, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Γερμανίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Θα ήταν σίγουρα ωραίο αν η μάχη για την κορυφή γινόταν ξανά πιο συναρπαστική», είπε ο προπονητής της Ντάρμστατ Νόρμπερτ Μάιερ, μια άποψη που βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του.

Τι λέει όμως ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ; Ο Τόμας Τούχελ αρνείται να «κρεμάσει» στην ομάδα του την ταμπέλα του φαβορί να απειλήσει τη Μπάγερν Μονάχου και αρκείται σε μια αινιγματικά δήλωση: «Ας περιμένουμε λιγάκι…»

Facebook Comments