Όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να πάρει πίσω την απόφασή του για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος ο Σταύρος Κοντονής, αλλά μετά τις σημερινές εξελίξεις με την ΕΠΟ η θέση του υπουργείου είναι ξεκάθαρη: «Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και την συνταγματική τάξη. Με δολιχροδρομίες και εκ νέου παρανομίες όχι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της».

Νωρίτερα:

Παρά την άρνηση της ΕΠΟ να συναντηθούν οι εκπρόσωποι της Super League με τους αξιωματούχους των FIFA και UEFA και τη μη παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από την θέση του προέδρου, η Ομοσπονδία αναμένεται να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου εκπλήρωσε ένα μέρος της συμφωνίας με τη FIFA κι αποφάσισε να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση στην επιτροπή δεοντολογίας, που ως γνωστό αποτελούσε τον βασικότερο λόγο της αναβολής του πρωταθλήματος από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή.

Όσον αφορά την υπόθεση των παραιτήσεων που αναμένονταν από τα μέλη της ΕΠΟ για το θέμα με την Κάρτα Υγείας, όπως έγινε γνωστό αποχώρησαν από τις θέσεις τους (όχι από μέλη) ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (Β Αντιπρόεδρος). Αντ΄ αυτών τοποθετήθηκαν οι Τζανόπουλος και Γαβριηλίδης, οι οποίοι πάντως πρόσκεινται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε κι όταν ρωτήθηκε μετά τη συνεδρίαση αν σκοπεύει να το κάνει, απάντησε: «Θα το κάνω αφού εξαντλήσω κάθε ένδικό μέσο».

Το πρωί της Τρίτης προκλήθηκε μεγάλη ένταση μετά την απόφαση του Γιώργου Γκιρτζίκη να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA.
Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε καθοριστεί για τις 11 το πρωί, ωστόσο, με επιστολή του προς τις ομάδες της Super League περίπου μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισθείσα επαφή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενημέρωσε τους φορείς ότι η συνάντηση δεν θα γίνει!

Ακολούθησε η συνάντηση των αξιωματούχων των ανώτατων ομοσπονδιών με τον Σταύρο Κοντονή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις έτσι ώστε να μη διαρρεύσουν προς τα έξω αυτά που συζήτησαν, μετά την άρνηση της ΕΠΟ να γίνει η συνάντηση των φορέων με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League.

Facebook Comments