Σκληρή επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας εξαπέλυσε η Χίλαρι Κλίντον, καθώς κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήρισε «τρομακτική» τη δήλωση του κ. Τραμπ ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι καλύτερος ηγέτης από τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι η τοποθέτηση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου καταδεικνύει πως είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στον ρώσο πρόεδρο να κάνει ό,τι θέλει.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε σε ένα ακόμα τεστ», είπε η κ. Κλίντον. «Είδαμε περισσότερα στοιχεία ότι από πλευράς ιδιοσυγκρασίας είναι ακατάλληλος και χωρίς τα προσόντα» για την προεδρία.

Η Δημοκρατική υποψήφια επέκρινε έντονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της για τα σχόλια που έκανε σχετικά με τις απόρρητες ενημερώσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας – ενημερώσεις που λαμβάνουν παραδοσιακά οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι.

Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο κ. Τραμπ ουσιαστικά χρησιμοποίησε την απόρρητη ενημέρωση ως «βατήρα» για να επιτεθεί στον πρόεδρο Ομπάμα, λέγοντας ότι «σοκαρίστηκε» από τα όσα έμαθε. «Αυτό που έμαθα είναι ότι η ηγεσία μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν ακολούθησε αυτό που τον συμβούλευαν οι ειδικοί μας», είπε.

Απαντώντας στις δηλώσεις Τραμπ, η κ. Κλίντον τόνισε ότι η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει για απόρρητη ενημέρωση που λαμβάνει, σημειώνοντας ότι οι πράξεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα είναι «παντελώς ανάρμοστη και απείθαρχη».

Η επίθεση της κ. Κλίντον έρχεται τη στιγμή που το προβάδισμά της έναντι του κ. Τραμπ στις περισσότερες δημοσκοπήσεις μειώνεται, αν και παραμένει στη ζώνη των τριών μονάδων.

 

Facebook Comments