Η ΕΚΤ δεν ανακοίνωσε κάτι νεότερο σχετικά με το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης. Όπως ανέφερε και ο Mario Draghi, τα μέλη της ΕΚΤ δε συζήτησαν μια πιθανή επέκταση του προγράμματος. Αν και υπάρχουν κίνδυνοι για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, δεν έχουν αλλάξει τόσο ώστε να κάνουν απαραίτητη μια επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τη BNP, η χθεσινή κίνηση της ΕΚΤ αποτελεί μια κίνηση αναβολής νέων αποφάσεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική και όχι απόρριψης νέων μέτρων στήριξης. Η BNP εκτιμά ότι ο πιθανότερος χρόνος για νέα μέτρα στήριξης είναι ο Δεκέμβριος. Το EURUSD αρχικά κινήθηκε ανοδικά καθώς απομακρύνθηκε ο φόβος ενός μεγαλύτερου QE. Καθώς το positioning είναι σχετικά μικρό, δεν αναμένεται συνέχεια της ανοδικής κίνησης για την ισοτιμία.

09 09 16 bnp
Με τη χθεσινή συνεδρίαση, η ΕΚΤ δίνει στη Fed τη δυνατότητα να καθορίσει την κατεύθυνση του EURUSD. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια αναμένεται να χαρακτηριστεί από αυξημένη μεταβλητότητα. 

Η BNP συνεχίζει να εκτιμά ότι το EURUSD θα κινηθεί προς τα 1,0800 μέχρι και το τέλος του 2016 καθώς αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% στις 21 Σεπτεμβρίου.

Facebook Comments