Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στο νησί της Θάσου οι δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα μέτωπα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το πρωί αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

Νωρίς το πρωί εκκενώθηκε το Καζαβίτι στον Πρίνο. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε πριν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Επίσης, εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.

Kατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν συνολικά 130 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 11 ΟΤΑ και τρία μηχανήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου, επιχειρούσαν από αέρος τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, δυο τύπου PZL και δυο ελικόπτερα.

Στη Θάσο έχει μεταβεί και η Α ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Facebook Comments