Ανοικτή πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά, να αγοράσει τον Alpha, αλλά και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, για να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ.

 Όπως τόνισε θα επιδιώξει να μπει σε μια συνέργεια με τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια.

«Από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα αυτό το γεγονός. Την σοβαρότητα των προθέσεων μου την έδειξα με την πρότασή μου ύψους 61,7 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι είναι, όμως, ένας διαγωνισμός, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Γι αυτό κι εγώ συνεχάρη αυτούς που κέρδισαν. Υπήρξαν, ωστόσο, άνθρωποι που το προσέγγισαν αυτό με διαφορετικό τρόπο και έπαιξαν παιχνίδι. Την σοβαρότητά μου θα την δείξω και στη συνέχεια.

Ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω συμμετοχή στο χώρο της media business. Είμαι έτοιμος, στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν στο διαγωνισμό, και μεταξύ αυτών και στον κύριο Κοντομηνά και στο κανάλι Alpha, να πουλήσουν το κανάλι τους, κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν. Εγώ θα μπορέσω να βρω έναν αλγόριθμο και θα προσπαθήσω να μπω σε μια συνέργεια με τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια.

Είμαι έτοιμος να προσφέρω τέτοιους όρους σε αυτούς που έχασαν την άδεια, που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Μπορεί να είμαι ο πρώτος που φωνάζει συνέχεια ότι δεν επιτρέπεται να μειώνονται οι θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση θα ψάξω να βρω τη λύση αυτού του προβλήματος, για τη δική μου συμμετοχή στο χώρο των media. Κι αυτήν την ανακοίνωσή μου, ας τη λάβουν ως επίσημη προσφορά όλοι αυτοί, οι οποίοι, χάνοντας την άδεια τους, είναι έτοιμοι να προβούν σε απολύσεις των εργαζομένων».

Facebook Comments