Η εικόνα είναι σοκαριστική. Ένας δρόμος κατεστραμμένος από αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, σπίτια ρημαγμένα, με ένας Θεος ξέρει πόσα πτώματα παιδιών θαμμένα στα ερείπια. Η φωτογραφία από το ερημωμένο Χαλέπι της Συρίας προκαλεί θλίψη και απόγνωση σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο που σίγουρ- «Χαχαχαχαχα! Καλό εε;». Όχι δεν πρόκειται για απόσπασμα από την τελευταία επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή, αλλά για δείγμα από σχόλιο σε εξίσου χαβαλεδιάρικη ανάρτηση από τα greatest hits του κουμπουροφόρου μουστακαλή υφυπουργού υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παύλου Πολάκη.

Ο κύριος Πολάκης, γνωστός κυρίως για τη λεπτότητα του χιούμορ του, κάτι που θα ζήλευε ο Oscar Wilde και τα 4/6 των Μonty Python, αλλά και την ευαισθησία του(το απανωτό φουμάρισμα ουσιαστικά στη μούρη εγκύου γυναίκας στους χώρους της Βουλής – προφανώς θεωρείται δείγμα πολιτιΖμου στα Σφακιά), θεώρησε ότι μία φωτογραφία που απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου είναι ιδανική για πλακίτσα ρι.

Άλλωστε, μετά από τέτοια ρέντα απανωτών σουξέ όπως «στα 3 μέτρα θάψιμο», «το λέω ΧΙΒ και αν σ’ αρέσει», «απατεώνες δικαστές θα σας αλλάξω όλους γιατί αφού», «ΚΕΕΛΠΝΟ μου είναι, ό,τι θέλω κάμνω» , «αιμοροίδα και ξερός ντάκος», «ουπς, αγάπη μου έχασα το φάκελο της ξαδέρφης» και «ποια ’σαι συ μωρή που μιλάς στην Πρωθυπουργάρα, πάρε και μια φωτό τη μάπα», πως θα μπορούσε να αντισταθεί να την πει στον «Κούλη» για τη δήλωσή του να «καθαρίσει τα Εξάρχεια»; Μιλάμε ούτε εκκλησία να ΄κλεβε (που αν κρίνουμε από τα διπλά βιβλία του δήμου που ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι κρατούσε, μια τέτοια αποκάλυψη δε θα με έκανε και να πέσω από τα σύννεφα).

Θεώρησε λοιπόν ότι το καλύτερο επικοινωνιακό όπλο σε μια πρόταση που ουσιαστικά λέει (άσχετα από την ατυχή διατύπωσή της) ότι δε θα σκάνε δίπλα σου μολότοφ κάθε φορά που πας να αγοράσεις τσιγάρα, είναι μια ωραιότατη εικόνα θανάτου με σχόλιο: «Η Στουρναρα στα Εξαρχεια στο μηνα απανω που θαχει αναλαβει ο Κυριακος……no mercy….». Θα αγνοήσω το «απανω», το «θαχει» και το γεγονός ότι οι τόνοι προφανώς αποφάσισαν να πάρουν μια αναρρωτική άδεια, ή να μετεγκατασταθούν μόνιμα γιατί νταξ, δεν είναι ότι οι οπαδοί του κύριου Πολάκη θα το προσέξουν έτσι κι αλλιώς.

Άλλωστε κάποιοι είναι τόσο χαριτωμένοι που κάτω από μια εικόνα που κάτω από τα ερείπια σε δελτία ειδήσεων είχαν δείξει ότι ήταν θαμμένα διαμελισμένα πτώματα, βάζουν πολύχρωμα καρτούν να κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια, οπότε όλα καλά ρε κουμάσι. «Να το αναφέρει κάποιος σε οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Δεν είναι δυνατόν μέλος της κυβέρνησης Ευρωπαϊκής χώρας να ανεβάζει κάτι τέτοιο!» Μα τι είναι αυτά που λέτε; Ο άνθρωπος είναι μεγάλη μορφάρα. Έχει καταφέρει την πλήρη κατάρρευση (πριν ήταν απλά μερική) του τομέα της Υγείας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει καταφέρει να μας κάνει να γνωρίσουμε από κοντά ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και 50 χρόνια και θεωρούνταν αδιανόητες στον πολιτισμένο κόσμο όπως ελονοσία και φυματίωση, μας έχει κάνει να είμαστε πλέον ενημερωμένοι για όλες τις μορφές ηπατίτιδας που θερίζει τη βόρεια Ελλάδα.

Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, και φλωριές όπως κρεβάτια νοσοκομείων, γάζες και αναλώσιμα δε χωράνε γκέγκε; Η σταρούμπα λοιπόν αυτή έχει ουσιαστικά ξεκουράσει τον πραγματικό υπουργό υγείας, τον κυριο – συγγνώμη πως τον είπαμε; Τέλος πάντων δεν έχει σημασία γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους του είναι αυτός. Ένας αγέρωχος Κρητικός που δε μασάει, με τσαμπουκά να αναβλύζει από μέσα του, ιδίως όταν την κάνει με ελαφρές πιρουέτες από την έξοδο της Βουλής για να αποφύγει ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα βοθροκάναλα, όπως χθες ένα πράμα. Αυτά όμως είναι κακοήθειες. Καθήκον του είναι να προστατέψει τον υπουργό του τον κύριο – πώς τον είπαμε πάλι; Και κυρίως την Πρωθυπουργάρα του. Γιατί δεν έχει βάλει τυχαία το πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του. Είναι ένας αντάρτης, ένας πολέμιος των φιλελέδων και των διαπλεκόμενων που τολμούν να αμφισβητήσουν την εθνοσωτήριο. Πεθαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία; Ανάρτηση στο facebook. Καταρρέει το σύστημα υγείας; Facebook. Πεθαίνουν τετράχρονα κοριτσάκια και χάνονται φάκελοι της υπόθεσης; Facebook. Xάνουν άνθρωποι τις δουλειές τους και μένουν στο δρόμο και τολμούν να ρωτήσουν το γιατί; Facebook. Α ναι, και μια ωραία στοχοποιησούλα. Αλλά όχι από τον ίδιο. Από το facebook. Γιατί έτσι κάνουν οι μάγκες και οι επαναστάτες.

Πάντως ας μην παραπονιόμαστε. Ο ερχομός του Πολάκη ήταν αναποφευκτος. Αν δούμε τη συσταση της Βουλής, τους ξυλοδαρμούς βουλευτών,  τις εικόνες τύπων με 2 δόντια και φανελάκι να καίνε τη σημαία της Ε.Ε, το “ωχ ρε παιδί μου δε μπορώ τώρα αν ασχοληθώ με αυτά” στην είδηση ότι πέρσι πιθανον να υπηρχε σχεδιο με τανκ στους δρόμους της Αθήνας, ήταν σχεδόν προαναγγελθής. 

Από τον Άρη Ασημακόπουλο

Facebook Comments